Banca Comercială Română are un sediu nou la Chişinău

0
94

Banca Comercială Română Chişinău şi-a inaugurat astăzi un nou sediu în capitală. Autorităţile spun că deschiderea noului sediu al băncii înseamnă creşterea investiţiilor româneşti în Moldova, iar relaţiile comerciale moldo-române au toate şansele să crească în viitorul apropiat.

Preşedintele executiv al BCR Chişinău, Sorin Andrei, a menţionat că, prin evenimentul de inaugurare a noului sediu, banca îşi reafirmă ataşamentul faţă de mediul de afaceri şi economia Moldovei. „Suntem parte a economiei acestei ţări şi ne angajăm să acordăm tot suportul pentru dezvoltarea ei”, a afirmat preşedintele BCR Chişinău.

La eveniment a participat premierul, Vlad Filat, şi ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă.

BCR Chişinău şi-a început activitatea în Republica Moldova ca bancă universală în octombrie 1998, cu un capital social de 24 milioane lei. În prezent, BCR are un capital social de 342,75 milioane lei.

Reţeaua băncii cuprinde trei filiale şi două reprezentanţe care deservesc peste 5 mii de clienţi. Acţionarul unic al BCR Chişinău este BCR. În anul 2006 pachetul majoritar de acţiuni al Băncii Comerciale Române a fost achiziţionat de către grupul financiar austriac Erste.

În Republica Moldova activează aproape 500 de întreprinderi cu capital românesc, cu investiţii în capitalul social în sumă de 554,5 milioane de lei.

sursa: jurnal.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ