Bani din Țară pentru școlile din Basarabia. Acordurile de înfrățire dau roade

0
212
  1. Bani din Țară pentru școlile din Basarabia. Acordurile de înfrățire dau roade

O delegație a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a efectuat o vizită în oraşul Ştefan-Vodă la obiectivul de investiţii „Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic „Ştefan Vodă”, ca urmare a protocolului de cooperare şi înfrăţire între judeţul Dâmboviţa din România şi raionul Ştefan-Vodă din Republica Moldova. Valoarea totală a programului de finanţare a obiectivului de investiţii este de 1.733.281 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 888.525 lei, scrie www.timpul.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/economic–social/22252-bani-din-ar-pentru-colile-din-basarabia-acordurile-de-infrire-dau-roade.html

 

  1. Parteneriat Iaşi-Chişinău în domeniul energiei termice

Veolia Energie Iaşi şi Ter­moelectrica SA Chişinău au încheiat un protocol de colaborare.

Cei doi operatori de termoficare vor colabora pentru implementarea comună a bunelor practici utilizate la Iaşi şi Chişinău, privind atât partea tehnică a activităţii, cât şi cea referitoare la clienţi şi la parteneriatul cu aceştia, informează ziaruldeiasi.ro.

http://infoprut.ro/44568-parteneriat-iasi-chisinau-in-domeniul-energiei-termice.html

 

  1. Labirintul siberian

„Cu o zi înainte de a fi deportaţi, culegeam cireşe cu sora. Plângeam fără motiv toată ziua. Sora mi-a spus că nu plâng a bine. A doua zi ne-am trezit ascunzându-ne prin tot satul, fugeam ca să scăpăm de deportare”. Nu au scăpat, într-o zi a fost deportată mama lor cu un copil, în altă zi – tatăl cu ceilalţi patru fraţi. S-au regăsit în depărtatele Siberii, adunaţi cu toţii din ţinuturi diferite de mama, care a întors pământul siberian ca să strângă toată familia.

http://www.jc.md/labirintul-siberian/

 

  1. „Eminescu este cartea de vizită a neamului nostru”

– Este posibilă Unirea despre care se tot vorbeşte?

– Noi am organizat la Chişinău Congresul Sfatul Ţării II şi am făcut un program concret de propuneri de reunire a Basarabiei cu România, de revenire acasă. Este unica noastră şansă de a supravieţui în acel spaţiu geografic. Avem foarte mulţi adepţi, este un interes mare pentru programul nostru şi credem că acest program îl vom realiza până la 27 martie 2018, când se vor împlini 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Botosani/Interviu/2016-07-04/%22Eminescu+este+cartea+de+vizita+a+neamului+nostru%22.html

 

  1. Aproape 4.000 de credincioşi l-au sărbătorit sâmbătă, la Mănăstirea Putna, pe Sfântul Ştefan cel Mare

Aproape 4.000 de credincioşi l-au sărbătorit sâmbătă, 2 iulie, la Mănăstirea Putna, pe Sfântul Ştefan cel Mare. Cea mai importantă ctitorie a Sfântului Ştefan cel Mare, Mănăstirea Putna, locul unde este mormântul marelui voievod, un adevărat „altar al credinţei”, unde nu se stinge niciodată candela, a îmbrăcat sâmbătă straie de sărbătoare, la cel de-al doilea hram. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în curtea mănăstirii, pe un altar special amenajat, împodobit cu icoane, cununi de cetină şi flori proaspete, de cinci ierarhi: Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Meletie al Cernăuţilor şi Bucovinei, Preasfinţitul Episcop Nicodim al Severinului şi Strehaiei şi Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord, alături de un sobor de 90 de preoţi şi diaconi.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-07-04/Aproape-4000-de-credinciosi-l-au-sarbatorit-sambata-la-Manastirea-Putna-pe-Sfantul-Stefan-cel-Mare

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ