Banii Guvernului României au ajuns la Chișinău. Un miliard de lei sunt deja pe conturile Ministerului Finanțelor

0
85

 

  1. Cele mai importante evenimente ale lunii martie. Românii sărbătoresc Unirea Basarabiei cu Țara Mamă. Și să nu-l uităm pe Ion Creangă!

27 martie 1918: S-a produs Unirea Republicii Democratice Moldovenești (Basarabia) cu România, prin decizia Sfatului Țării; acesta a fost începutul procesului de formare a României Mari.

https://a1.ro/timp-liber/evenimente/cele-mai-importante-evenimente-ale-lunii-martie-romanii-sarbatoresc-unirea-basarabiei-cu-tara-mama-si-sa-nul-uitam-pe-ion-creanga-id637919.html

 

  1. Banii Guvernului României au ajuns la Chișinău. Un miliard de lei sunt deja pe conturile Ministerului Finanțelor

România a transferat, cu o lună mai devreme, a doua tranșă de 50 de milioane de euro din împrumutul ratificat în 2016, în sumă de până la 150 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Finanțelor.

http://unimedia.info/stiri/banii-guvernului-romaniei-au-ajuns-la-chisinau–un-miliard-de-lei-sunt-deja-pe-conturile-ministerului-finantelor-128687.html

 

  1. Traficul de călători prin Vama Albița a crescut cu peste 440.000 de călători în ultimul an

Traficul de călători prin Vama Albița, cel mai mare punct terestru de trecere a frontierei din România, a crescut cu peste 440.000 de călători în ultimul an, ajungând la 2.716.000 persoane în 2016. Creșterea semnificativă a celor care tranzitează vama vasluiană este dată de eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni și anularea obligativității pașapoartelor pentru cetățenii din Uniunea Europeană.

http://estnews.ro/2017/02/28/traficul-de-calatori-prin-vama-albita-crescut-cu-peste-440-000-de-calatori-ultimul/

 

  1. Familii întregite cu basarabeni

Cetăţenii moldoveni reprezintă cea mai numeroasă comunitate de străini din judeţ. Cel puţin aşa reiese din datele Biroului pentru Imigrări Botoşani. Cu toate acestea, la 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, situaţia s-a schimbat considerabil. Astfel, mulţi dintre cei care obişnuiau să vină în ţară au obţinut între timp cetăţenia română. Aşa se face că în prezent la Biroul pentru Imigrări mai sunt înregistraţi doar 160 de cetăţeni moldoveni cu domiciliul în Botoşani, faţă de peste 250 în 2005-2006.

http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Botosani/Actualitate/2017-02-28/Familii+intregite+cu+basarabeni.html

 

  1. INTERVIU cu Anatol Șalaru: „România nu este Rusia și nu finanțează partide politice în Republica Moldova, nici direct, nici prin offshor-uri”

Fostul ministru al Apărării și actualul fondator al Partidului Unității Naționale a avut amabilitatea să acorde un interviu pentru EvZ Moldova în care a vorbit ce planurile are cu noua sa formațiune, despre necesitatea reformării clasei politice cu tineri și în spirit pro-european, dar și despre acțiunile premeditate ale președintelui prorus Igor Dodon de a distruge conștient și deliberat capacitățile militare ale Republicii Moldova. Vă invităm să citiți în continuare interviul în integralitate:

http://www.evz.ro/interviu-cu-anatol-salaru-romania-nu-este-rusia-si-nu-finanteaz.html

 

  1. Analist de la București: În România nu mai există o politică pe relația cu Rep. Moldova de ani de zile

Analistul specializat în spațiul ex-sovietic Armand Goșu a declarat că relația României cu Republica Moldova a devenit relația României cu liderul PDM Vladimir Plahotniuc și că aceasta datează de la începutul anilor ’90. Acesta avertizează că nu Bucureștiul coordonează această relație, ci oligarhul de la Chișinău.

http://infoprut.ro/46705-analist-de-la-bucuresti-romania-nu-mai-exista-o-politica-pe-relatia-cu-rep-moldova-de-ani-de-zile.html

 

  1. Planul Chișinăului pentru Găgăuzia

Primul pas ce trebuie făcut este acordarea unei importanțe deosebite învățării limbii române în regiune. Găgăuzii au înțeles deja că e bine să cunoască limba română, așadar un prim pas este deja făcut. Marea problemă este în efortul minim pe care îl depun autoritățile de la Chișinău în popularizarea și crearea unor codiții favorabile învățării acesteia.

http://moldnova.eu/ro/planul-chisinaului-pentru-gagauzia-13402.html/

 

  1. ZDOB ȘI ZDUB ȘI ALTERNOSFERA, DIN NOU PE ACEEAȘI SCENĂ LA BUCUREŞTI Concert #dinBasarabia – 25 martie 2017

Tradiționalul Concert #dinBasarabia revine și în acest an cu o ediție la fel de spectaculoasă. Zdob și Zdub și Alternosfera de peste Prut vor urca din nou pe aceeași scenă la București, după un recital al trupelor Cuibul și Rupt din Chișinău. Evenimentul se va desfășura, ca în fiecare an, la Arenele Romane din Capitală, pe 25 martie 2017, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/eveniment/24127-zdob-i-zdub-i-alternosfera-din-nou-pe-aceeai-scen-la-bucureti-concert-dinbasarabia-25-martie-2017.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ