Baricadă pentru Unire în Piaţa Universităţii. Unioniştii cer politicienilor să îşi asume Unirea ca proiect de ţară

0
141

 

  1. Marșul Unirii „Luptă pentru Basarabia”, la București

La București va avea loc astăzi marșul „Luptă pentru Basarabia”. La manifestație, participanții vor cere clasei politice din România să ia măsuri concrete pentru realizarea unirii cu Republica Moldova.

Marșul va începe la ora 14:00 și va avea ca punct de pornire un loc simbolic, Hanul lui Manuc (Piața Unirii). Traseul unioniștilor va cuprinde și Piața Victoriei, și punctul final Piața Universității.

La evenimentul organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și-au anunțat participarea grupuri din aproape toate colțurile țării – Timișoara, Cluj, Bistrița, Craiova, Brașov, Bacău, Iași, Vaslui, Galați, Constanța, dar și de la Chișinău.

http://infoprut.ro/45523-marsul-unirii-lupta-pentru-basarabia-la-bucuresti.html

 

  1. Baricadă pentru Unire în Piaţa Universităţii. Unioniştii cer politicienilor să îşi asume Unirea ca proiect de ţară

Unioniştii care au participat la marşul pentru Unirea Republicii Moldova cu România au instalat corturi în Piaţa Universităţii, în scuarul fântânii de lângă Facultatea de Litere.

În scuarul fântânii a fost ridicată o bardicadă pentru Unire şi toţi bucureştenii au fost invitaţi în Piaţa Universităţii să se alăture demersului organizatorilor marşului.

Dacian Cioloș, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu și Nicușor Dan sunt chemați de unioniștii din stradă să își asume Unirea ca proiect de țară.

Ne-am săturat ca Unirea să fie tratată demagogic și să fie folosită în campaniile electorale. Vrem fapte, nu vorbe! În Republica Moldova va avea loc un referendum pentru Unire în anul 2018 și viitorul Parlament al României trebuie să vină în întâmpinarea acestei consultări publice prin adoptarea Declarației pentru Unire”, a declarat George Simion.

 20.000 de oameni au ieșit sâmbătă în stradă la marșul „Luptă pentru Basarabia” pentru a cere ca Unirea să fie proiectul de țară al României.

http://infoprut.ro/45527-baricada-pentru-unire-in-piata-universitatii-unionistii-cer-politicienilor-sa-isi-asume-unirea-ca-proiect-de-tara.html

 

  1. Unioniștii vor rămâne peste noapte în Piața Universității

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, unde au fost aduse şi corturi, în condiţiile în care manifestanţii în favoarea unirii României cu Republica Moldova şi-au anunţat intenţia de a sta în piaţă până când vor fi chemaţi la discuţii de premierul Dacian Cioloş.

Majoritatea celor prezenţi sunt tineri, care scandează “Fără violenţă” şi “Bucureşti, unde eşti?.

Mitingul organizat iniţial de Platforma Unionistă “Acţiunea 2012” în Piaţa Victoriei s-a încheiat fără alte incidente, o parte a manifestanţilor adunându-se în Piaţa Universităţii, unde deja se afla liderul unioniştilor, George Simion, care cheamă oamenii la manifestaţie.

 

http://www.presalibera.net/unionistii-vor-ramane-peste-noapte-in-piata-universitatii_1873955.html

 

 

 

  1. Violenţe la marşul pentru unirea României cu Moldova. Manifestanţii vor să doarmă în Piaţa Universităţii

„Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formaţiuni politice din România anunţat de unionişti, este duminică, ora 14:00. Manifestanţii care au ridicat baricadă la Piaţa Universităţii din Bucureşti precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României şi reprezentanţii partidelor politice îşi vor asuma clar că vor susţine o Declaraţie de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României şi că vor trata Unirea ca proiect de ţară cu toţi paşii concreţi aferenţi acestui proiect naţional”, arată comunicatul.

http://www.gandul.info/stiri/violente-la-marsul-pentru-unirea-romaniei-cu-moldova-manifestantii-vor-sa-doarma-in-piata-universitatii-update-15845448

 

 

 

  1. Marșul pentru Unire. Unioniștii au instalat corturi în Piața Universității și cer liderilor politici să îşi asume Unirea ca proiect de ţară

Marșul pentru Unire, intitulat „Luptă pentru Basarabia”, a degenerat sâmbătă, la două ore de la startul manifestației, după ce mai mulți participanți au fost opriți de jandarmi să intre pe Calea Victoriei.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a avut o reacție dură în urma incidentelor de la Marșul pentru Unire. Liderul PMP îl acuză pe premierul Dacian Cioloș că face jocurile Germaniei și ale Rusiei și că trebuie să dispară din viața publică.

 

http://www.libertatea.ro/stiri/marsul-pentru-unire-incidente-intre-manifestanti-si-jandarmi-1634427

 

 

  1. Participanții la marșul privind unirea României cu Republica Moldova au plecat din Piața Victoriei

Participanții la marșul prin care s-a cerut asumarea unificării României cu Republica Moldova ca proiect de țară au plecat din zona Pieței Victoria.

Unii dintre aceștia au declarat că se duc la Piața Universității, cu metroul sau alt mod, pentru a continua protestul.

Anterior, manifestanții au încercat să treacă de jandarmi pentru a se deplasa pe Calea Victoriei până la Piața Universității, însă forțele de ordine i-au oprit.

http://www.agerpres.ro/social/2016/10/22/participantii-la-marsul-privind-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-au-plecat-din-piata-victoriei-20-15-20

 

 

  1. Marșul unionist de la București continuă cu un protest în Piața Universității

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 cere politicienilor români să-și asume unirea României cu Republica Moldova drept „proiect de țară”

Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” a instalat la București, în Piața Universității, corturi și a cerut guvernului Cioloș și partidelor parlamentare „să iasă în stradă și să-și asume Unirea ” României cu Republica Moldova „ca proiect de țară”. Într-o declarație a Platformei se mai afirmă că la marșul unionist de astăzi, din capitala României ar fi participat pînă la 20 de mii de persoane, cifră care nu a fost confirmată de autorități.

http://www.europalibera.org/a/28069366.html

 

  1. Dispută între G. Firea și A. Gorghiu după marșul unionist

Mitingul pentru unirea României cu Republica Moldova a încins spiritele şi între politicieni. Alina Gorghiu acuză Primăria Capitalei că nu a permis manifestarea paşnică a oamenilor. Gabriela Firea răspunde că nu muncipalitatea este vinovată pentru ce s-a întâmplat la demonstraţie.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/disputa-intre-g-firea-si-a-gorghiu-dupa-marsul-unionist-593908

 

  1. Românii cer, în stradă, ReUnirea României cu Republica Moldova

Mii de persoane participă, sâmbătă, la marşul intitulat „Luptă pentru Basarabia”, prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de ţară a unirii României cu Republica Moldova.

http://stiriactuale.ro/basarabia/16978-romanii-cer-in-strada-reunirea-romaniei-cu-republica-moldova.html

 

  1. Băsescu: Pentru violenţa jandarmilor împotriva unioniştilor, ministrul Afacerilor Interne şi Cioloş trebuie să dispară din viaţa publică

Fostul şef de stat, Traian Băsescu, a lansat critici dure la adresa premierului, Dacian Cioloş, şi ministrului de Interne, Dragoş Tudorache, în contextul incidentelor iscate în Piaţa Victoriei, între participanţii la Marşul pentru Basarabia şi jandarmi.

http://www.gandul.info/politica/basescu-pentru-violenta-jandarmilor-impotriva-unionistilor-ministrul-afacerilor-interne-si-ciolos-trebuie-sa-dispara-din-viata-publica-15845709

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ