Barroso către Filat: Implementați recomandările Comisiei de la Veneţia! Începem dialogul privind liberalizarea regimului de vize la 15 iunie 2010 și sporim finanțarea cu 80%

0
122

„Noi aşteptăm ca Moldova să implementeze recomandările Comisiei de la Veneţia.” Declarația aparține preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, expusă în cadrul unei întâlniri cu premierul Vlad Filat, care a avut loc ieri, 23 martie, la Bruxelles, informează serviciul de presă al Guvernului.

La acest subiect, Filat a declarat că „noi vom acţiona în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia”.

În context, Barroso a spus că în prezent se acţionează ca dialogul privind liberalizarea regimului de vize să demareze la Bruxelles pe data de 15 iunie 2010, adăugând că este important ca Moldova să lucreze la implementarea reformelor interne necesare, care vor accelera procesul de liberalizare a regimului de vize.

„Dacă luaţi deciziile corecte şi acţionaţi cu determinare, drumul spre integrare europeană va fi mai rapid. În următorii trei ani, asistenţa UE pentru Moldova va spori cu 80 la sută”, a declarat șeful Comisiei Europene.

În cadrul întâlnirii, premierul Vlad Filat l-a felicitat pe Jose Manuel Barroso cu ocazia zilei de naştere. Preşedintele Comisiei Europene a împlinit ieri, 23 martie, 54 de ani.

Sursa: unimedia.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ