Basarabeni din Europa şi SUA organizează un congres independent al diasporei

0
65

Diaspora ACUM
Mai multe asociaţii ale cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotare s-au reunit recent şi au format o alianţă internaţională cu genericul ACUM – Asociaţia Comunităţilor Unite ale Moldovei. Fondatorii alianţei au lansat un apel către asociaţiile de basarabeni de peste hotare de a organiza un congres independent al Diasporei în martie 2009.

Din alianţă fac parte Comunitatea moldovenilor din Marea Britanie (care numără peste 700 de membri), precum şi alte 20 de asociaţii din Italia, Austria, SUA, Canada, Franţa, Portugalia, Spania etc.

Ideea organizării unui congres independent al diasporei a apărut, potrivit organizatorilor, după desfăşurarea recentă a congresului de la Chişinău, „orchestrat” de puterea comunistă şi infinit de departe de problemele reale ale diasporei.

Unul din liderii fondatori ai ACUM, Ştefan Florea, susţine că “această iniţiativă este un nou început, în scopul adevăratei afirmări a diasporei în plan internaţional. Cu deviza „Împreună, mai puternici” ACUM cheamă moldovenii de pretutindeni la îndeplinirea datoriei civice”.

http://www.flux.md/articole/4950/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ