Basarabeni la Braşov – județul s-a înfrăţit cu raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova

0
79
  1. Dorin Duşceac: În 2018 urmează să se înfăptuiască Unirea?

Dacă preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, ar respecta declaraţiile făcute după vizita la Bucureşti despre şedinţa comună a legislativelor celor două ţări, aceasta ar înseamna că în 2018 urmează să se înfăptuiască Unirea, a declarat vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Dorin Duşceac, în cadrul emisiunii „Sfatul Ţării” de la 10TV, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/politica/dorin-dusceac-In-2018-urmeaza-infaptuiasca-unirea–1_59cf7dc95ab6550cb8acfe92/index.html

 

  1. Andrian Candu: Până la final de an, trebuie să se vină cu soluţii în problema transnistreană

Până la finele anului curent, este nevoie să se vină cu soluţii concrete şi în beneficiul oamenilor în problema transnistreană. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care aşteaptă propuneri în acest sens de la Guvern, care să fie abordate în formatul de negocieri 5+2, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/politica/andrian-candu-final-an-trebuie-vina-solutii-problema-transnistreana-1_59cebbba5ab6550cb8a90a50/index.html

 

  1. Tunetul

Boxerul Constantin Bejenaru despre Dodon: „E un trădător care încearcă să îngroape Moldova. Cum poți să te aliniezi unei ţări ca Rusia, în care corupția e la cote maxime, iar fărădelegea e la ea acasă?”

http://www.jc.md/tunetul/

 

  1. Brașov: Tineri diplomați din peste 20 de țări au participat la un Te-Deum la mormântul lui Nicolae Titulescu

Tineri diplomați din peste 20 de țări au luat parte sâmbătă, la un Te-Deum desfășurat la mormântul marelui diplomat Nicolae Titulescu, aflat în curtea Bisericii „Sf. Nicolae” din Scheii Brașovului.

Ceremonia s-a încheiat cu depunere de coroane de flori din partea Ministerului Afacerilor Externe, a Prefecturii, a Consiliului Județean, și din partea unei delegații din Raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova, aflată în vizită la Brașov.

https://www.agerpres.ro/social/2017/09/30/brasov-tineri-diplomati-din-peste-20-de-tari-au-participat-la-un-te-deum-la-mormantul-lui-nicolae-titulescu-17-45-43

 

  1. REPUBLICA MOLDOVA. Vlad Plahotniuc, audiat de procurori în dosarul privind complotul de ASASINARE

Vlad Pahotniuc a fost audiat de procurorii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale (PCCOCS). Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru deschide.md de șeful acestui serviciu, Nicolae Chitoroagă, care spusese anterior că Plahotniuc urma să fie trimis în judecată până la finalul lunii august.

http://evz.ro/moldova-plahotniuc-procurori.html

 

  1. ,,Am promis”…să vă mint; Igor Dodon a împânzit țara cu ,,realizări” false

A promis în campania prezidențială marea cu sarea, chiar dacă nu avea prerogative, iar acum nu toate promisiunile îi sunt realizate. Așa cum ideea referendumului consultativ a eșuat, șeful statului a decis să se laude cu realizările sale pe panouri publicitare, acestea însă par a fi departe de adevăr și nu vorbim de promisiunea de a întoarce miliard furat, idee pe care a uitat-o la scurt timp după jurământ, sau lupta cu oligarhii, cu care a reușit sa schimbe sistemul electoral de vot în unul mixt, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția.

http://independent.md/promis-sa-va-mint-igor-dodon-impanzit-tara-cu-realizari-false/

 

  1. Viceprim-ministrul Andrei Galbur a vizitat la Riga expoziția “Basarabeni în Gulag”

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova Andrei Galbur a vizitat expoziția “Basarabeni in Gulag”, vernisată la Muzeul Ocupației din Riga.

http://radiochisinau.md/viceprimministrul-andrei-galbur-a-vizitat-la-riga-expozitia-basarabeni-in-gulag—56879.html

 

  1. Basarabeni la Braşov – județul s-a înfrăţit cu raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova

Înţelegerea de cooperare bilaterală semnată de preşedinţii celor două administraţii vizează schimburi de experienţă în dezvoltarea locală şi schimburi inter-instituţionale în domeniile economic, ecologic, social, educaţional, cultural, tarnsport, sănătate publică, tineret şi sport

http://infobrasov.net/basarabeni-la-brasov-judetul-s-a-infratit-cu-raionul-stefan-voda-din-republica-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ