Basarabenii, cei mai mulți vizitatori ai județului Neamț

0
131
  1. Basarabenii, cei mai mulți vizitatori ai județului Neamț

Peste 4000 de turişti au vizitat judeţul Neamț în prima jumătate a acestui an, iar cei mai mulţi dintre ei sunt din Republica Moldova. Mănăstirile și traseele montane sunt principalale atracții din județ.

1022 de cetățeni ai Republicii Moldova au vizitat județul Neamț în 2016, până în prezent, ceea ce reprezintă 23,5% din totalul celor care aleg Neamțul ca loc de relaxare sau de tatonare a terenului pentru investiții, informează Ziarul Evenimentul.

În cadrul programului „Cunoaște-ți Țara”, derulat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, mii de basarabeni au avut, începând cu luna iunie, oportunitatea să viziteze pentru prima oară câteva dintre cele mai frumoase locuri din Neamț, inclusiv Cetatea Neamț.

 

http://www.timpul.md/articol/basarabenii-cei-mai-muli-vizitatori-ai-judeului-neam-96226.html

http://infoprut.ro/44904-basarabenii-cei-mai-multi-vizitatori-ai-judetului-neamt.html

 

 

 

  1. Vicepreşedintele CCA: „80% din conţinutul audiovizual pe piața din Rep. Moldova vine din Federația Rusă și este în limba rusă”

În prezent, unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului strâng fonduri pentru lansarea unei televiziuni 100% românești și independente în Republica Moldova, Unirea TV. Postul va avea studio atât la Chișinău, cât și la București. „Am decis să pornim acest proiect deoarece nu putem sta cu mâinile în sân, așteptând ca altcineva să ia atitudine împotriva propagandei care se duce, în special în Republica Moldova, împotriva valorilor europene și democratice și, mai ales, împotriva idealului reîntregirii românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Astăzi, mai mult ca oricând, forța mass-media este uriașă și, de aceea, un punct de vedere alternativ, liber de interesele politicienilor de la Chișinău și de constrângeri economice, este absolut necesar”, își explică demersul organizațiile unioniste.

http://infoprut.ro/44906-vicepresedintele-cca-80-din-continutul-audiovizual-pe-piata-din-rep-moldova-vine-din-federatia-rusa-si-este-in-limba-rusa.html

 

 

 

  1. Delegație din Republica Moldova, în vizită de lucru la CAR Credit Teiuș

 

În  zilele de 6- 7 august, o delegație oficială reprezentând Asociația de Economii și Împrumut „BOTNA” din Ialoveni, Costești, republica Moldova compusă din dir. Executiv Sula Efimia, dir. Financiar Ababii Liuba, contabil  Midoni Svetlana și alți membri ai asociației, au efectuat o vizită de lucru la CAR Credit Teiuș.

http://ziarulunirea.ro/foto-delegatie-din-republica-moldova-in-vizita-de-lucru-la-car-credit-teius-383892/

 

 

  1. Parteneriat între incubatoare și centre de afaceri din România și Republica Moldova

 

Un parteneriat între Asociația Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România (AICAR)- cu sediul în Sfântu Gheorghe – și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM)  a fost încheiat, recent.

Din AICAR fac parte 11 Incubatoare de Afaceri, din țară, iar din RIAM, 9 Incubatoare de Afaceri, din Republica Moldova, din Soroca, Sîngerei, Nisporeni, Rezina, Dubăsari, Leova,Cimișlia,Ceadîr-Lunga, Ştefan Vodă.

Acordul de parteneriat a fost semnat în data de 28 iulie (a.c.), în cadrul unui eveniment derulat, cu acest prilej, la Iași.

http://www.mesageruldecovasna.ro/economic/parteneriat-intre-incubatoare-si-centre-de-afaceri-din-romania-si-republica-moldova/

 

  1. 11 fotografi din Italia, Franța, Moldova și România au călătorit prin Moldova pentru a-i descoperi comorile turistice

11 fotografi din țară și din Italia, Franța și România au călătorit prin Moldova pentru a-i descoperi comorile turistice, participând la foto-turul „GUSTAR EXPERIENCE”. Turul care s-a desfășurat între 1 și 6 august 2016 a fost organizat de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și găzduit de jurnalista Nata Albot, având drept scop instruirea fotografilor din Moldova în materie de fotografie turistică, explorarea prin fotografie a atracțiilor turistice locale și creșterea portofoliului de fotografii turistice ale Moldovei.

http://diez.md/2016/08/08/foto-11-fotografi-din-italia-franta-moldova-si-romania-au-calatorit-prin-moldova-pentru-descoperi-comorile-turistice/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ