Basarabenii descoperă România în cadrul unui proiect inedit

0
143
  1. Basarabenii descoperă România în cadrul unui proiect inedit

100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova vor vizita România în intervalul iunie — final de septembrie în cadrul celui mai amplu program național de cunoaștere a realităților sociale și culturale din țară.

Fiecare grup de turişti din Republica Moldova vizitează, timp de trei zile cât mai multe locuri reprezentative din România pentru a cunoaşte istoria şi cultura ţării. Turul Bucureştiului a început cu o vizită la muzeul Antipa. Copiii au fost impresionaţi de ce au văzut aici. Plimbarea a continuat apoi pe Calea Victoriei, cu un popas la Ateneu.

http://promotime.md/basarabenii-descopera-romania-in-cadrul-unui-proiect-inedit-foto/

 

  1. Un partid a pledat, in premiera, in SUA pentru unirea Republicii Moldova cu Romania. Cu ce rezultate? Interviu

Concret, ce s-a discutat despre unificare si cu cine? Si care au fost pozitiile exprimate, atat de dvs, cat si de partea americana?

Am fost ascultati cu mare interes. La Atlantic Council s-a organizat o masa rotunda privata pe subiectul vizitei noastre. Am adus argumente plauzibile in favoarea sustinerii dezideratului unirii, am adus detalii referitoare la evolutiile politice din RM, la criza financiara si politica, ce nu se mai termina.

Americanii, fiind oameni pragamatici, au dorit sa auda raspunsuri la toate intrebarile: ce facem cu Transnistria, cate procente din populatie sustin unirea in RM si Romania etc. Noi am punctat ca partidul unionist Dreapta isi propune sa atinga dezideratul unirii pe cai exclusiv democratice si pasnice, sporind masa critica de cetateni care isi doresc unirea cu Romania si realizand acest scop prin votarea in parlamentul RM a unei declaratii politice de unire cu Romania.

http://www.ziare.com/europa/moldova/un-partid-a-pledat-in-premiera-in-sua-pentru-unirea-republicii-moldova-cu-romania-cu-ce-rezultate-interviu-1431787

 

  1. Academia de Administrare din Rep. Moldova, schimb de bune practici cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu

Obiectivul principal al vizitei a vizat realizarea unui schimb de bune practici cu Universitatea Româno-Germană, reprezentanții instituției de peste Prut fiind interesați de experiența bogată a instituţiei din Sibiu în accesarea și implementarea de proiecte cu finanțare europeană. În acest context, membrii delegației și-au exprimat interesul de a realiza o colaborare pe direcția dezvoltării de proiecte comune, finanțate din fonduri europene, scrie Ora de Sibiu.

http://infoprut.ro/44898-academia-de-administrare-din-rep-moldova-schimb-de-bune-practici-cu-universitatea-romano-germana-din-sibiu.html

 

  1. Uniţi în durere

Fără patetism, probabil că singurul mare gest politic al preşedinţiei lui Nicolae Timofti a fost decizia de a declara ziua de 13 august drept zi de doliu naţional în Republica Moldova. Decizia sa este nu numai o recunoaştere a faptului că Regele Mihai I a fost, pentru trei ani (1941-1944), suveranul unei Românii din care făcea parte şi Basarabia. Ci mai ales a relaţiei speciale pe care Casa Regală a României a avut-o cu Basarabia, după revenirea ei la Ţara-Mamă.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/uniti-durere-1_57a728b75ab6550cb88cb8ef/index.html

 

  1. E posibil sa se mobilizeze pt secții de votare și românii din Orhei, dar și din Peresecina

Întâlnirea cu românii unioniști de la Orhei au fost un prilej nu doar de a-i informa despre modul de înscriere în Registrul electoral al României, dar și de a auzi opiniile, sugestiile și întrebările domniilor lor despre problemele românilor de pe ambele maluri ale Putului, despre situația politică și posibilele căi de a se ajunge la soluții care să aducă o schimbare.

http://vox.publika.md/politica/e-posibil-sa-se-mobilizeze-pt-sectii-de-votare-si-romanii-din-orhei-dar-si-din-peresecina-526100.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ