Basarabia, amintită la Alba Iulia pe 1 Decembrie

10
124

Tineri de la mai multe organizații studențești sau patriotice au participat la Alba Iulia la manifestațiile prilejuite de ziua națională a României, ocazie cu care au amintit de românii din Republica Moldova. Ei au afișat un mesaj special: „Cu trupul la Alba Iulia, cu sufletul în Basarabia” și au arborat mai multe steaguri pe care se putea citi  sintagma „Basarabia pământ românesc”:
noii golani alba iulia basarabia
Un mesaj similar s-a putut vedea și la sărbătorile de la Chișinău dedicate zilei de 1 Decembrie.

Întâlnirea tinerilor a avut loc la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan.
noii golani alba iulia basarabia

În cadrul sărbătorii din Cetatea Unirii, participanții au creat un moment special interpretând cântecul „Eminescu” la bustul regretatului poet basarabean, Grigore Vieru.
noii golani alba iulia basarabia

Un alt moment special a fost afișarea unor portrete ale figurilor politice marcante ale Generației Unirii, precum I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu, aflați în disonanță cu actuala clasă politică, comparată în batjocură de manifestanți cu niște porci.
noii golani alba iulia basarabia

La manifestări au participat și organizații ale studenților basarabeni în România. Acțiunile s-au desfășurat la inițiativa grupului de acțiune Noii Golani, organizaţie care se declară un grup apolitic de tineri. Numele este inspirat de mişcarea anti-comunistă din România din 1989-1990.

noii golani alba iulia basarabia

Mediafax menționează că în cadrul manifestărilor de la Alba Iulia cu ocazia zilei de 1 Decembrie, un grup de tineri de la mai multe organizaţii studenţeşti şi patriotice din ţară şi din Republica Moldova, purtând steaguri şi fulare tricolore, au afişat un banner pe care este desenat un cap de porc şi este scris mesajul „Politicianul român”. Ei au strigat „Fără politică în această zi sfântă”, „Basarabia, pământ românesc” şi au afişat un banner cu harta României Mari.

10 COMENTARII

  1. care basarabia pamint rominesc¿?¿? Rominilor nu le ajunge tara lor¿?Ei nu pot sa o conduca bine pe tara lor shi ika vor ca Moldova sa se uneasca cu ei… daca Moldova se unshte cu rominii eu nu mai sint moldovanca Basarabia pamint MOLDOVENESC

LĂSAȚI UN MESAJ