Basarabia Cenzurata

0
54

If Everyone Cared

Vaccin pentru rezistenţă

sau

Salutări dintr-un oraş ocupat

Pentru că mulţi prea mulţi mai cred încă că sovieticii ne-au eliberat de noi, de români; pentru că limba doar unei minorităţi naţionale tot mai des e folosită şi are intenţii de a fi “de stat”; pentru că se ridică, renovează, recrează monumente ocupanţilor, celor care au distrus tot ce este mai sfânt, au ucis, deportat, exterminat, organizat foame pentru sute şi mii de băştinaşi; pentru că 9 mai e ziua Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei şi nu Ziua Europei; pentru ca e ”Rumâno-faşiskaia armia”*; pentru că nu ştim să ne preţuim eroii; pentru că multe lucruri vor fi ascunse, tăinuite, negate şi uitate; pentru că este securitate si nu siguranţă; pentru că, în ciuda adevărului strămoşesc am ajuns a fi nişte laşi şi robi la noi acasă şi, în fine, pentru că pizza ajunge mai repede decât poliţia sau ambulanţa, avem doar şansa unui vis frumos, cu ochii larg deschişi şi sufletul zidit in pereţi de tăcere, laşitate şi interese meschine…

În căşti răsună legendarii Phoenix La umbra marelui URSS. Mă cufund în atmosfera tomnatică a unei după-amiezi cu dizidenţi şi comunism, cu jandarmi şi eternii pletoşi, cu panatloni strâmţi şi soioşi, cu Iris, Pasărea Colibri, Cargo, Rolling Stones şi The Beatles.

Am dat volumul la maxim ca să nu mai aud mulţimea… O mulţime de duplicitari numai bine de folosit ca trădători, mercenari sau camicaze, pentru că şi-au lăsat demnitatea la gaj, au cumpărat laşitate la super-ofertă şi ar închiria până şi cimitirele pentru a finanţa o campanie publicitară eternă destinată exclusiv deznaţionalizării. În nourii negri se oglindeşte un oraş ocupat, infectat, un oraş aproape pierdut. Bălţile uscate de noroi reprezintă ţara pierdută în fum, bolnavă, contaminată de miliţie—spaţiul perfect al imbecilităţii, ignoranţei, fricii. Naţiunea se desfigurează în alcool, prostie şi egocentrism. Libertatea se administrează cu Kalaşnikov, iar revoluţiile se întâmplă doar în vis, între gropile comunismului şi monumentele ocupanţilor cu flori la 9 mai… Pentru a supravieţui trebuie să fii dizident, să ai ”onoarea” de a fi uitat, negat şi interzis.

Lăsând la o parte o profundă criză socială, economică şi politică, uitând de imposibilitatea evidenţiată a ţării, a unei democraţii fragile şi a unei dictaturi muribunde ce e hotărâtă să supravieţuiască, păşind peste minciunile şi crimele săvârşite împotriva umanităţii, trecând peste nebunia ridicării clasei muncitoreşti asupra intelectualităţii, păşind peste cultul personalităţii, peste singurătate şi neiubire, peste neputinţă, minciuni şi ignoranţă, peste pasivitate, conformism şi comoditatemai am doar un singur argument:copiii neprevăzuţi in planul cincinal, de copii minune, de copii renaşterii naţionale veniţi în pieţe cu steaguri în mână şi imnuri pe buze, copii ce au atras de partea lor armata, îmblânzind tancurile şi mitralierele: copii vor reîntregi Ţara, copii ce vor vedea biruinţa în Piaţa Victoriei, copii ce vor zâmbi soarelui în Piaţa Marii Adunări Naţionale… copii… cei care au fost catalogaţi drept criminali de război pentru ca au zis Suntem Români‘, sunt cei care au renunţat la visul frumos, in alb si negru, cu cravate roşii, cu elibirare şî elibiratori, cu pionieri binevoitori, cu nostalgia giganticului mort ce a trimis rachete in cosmos pe când o parte din populaţie nu stia cum arata un televizor, cu cozi interminabile la paine si salariul primit in productie: de la lapte sau bomboane pana la organe si detinuti politici, cu mizerie, militie si KGB.

De la începutul acestei mascarade de proces am continuat sa-mi pun doar o singura întrebare (sper ca nu retorica) : ” de ce << suntem români>>, <<vrem unire>>  e o crima împotriva statului, împotriva “ideologiei si poporului moldovenesc” si nu o exprimare libera a unei idei. De ce astfel de mesaje sunt găsite, printre sutele si miile in care romanii sunt înjuraţi, prostiţi si batjocuriţi, mesaje de pe aceleaşi site-uri (torrentsmd.com, forum.md, metal.md), de ce, ipotetic vorbind, e mai sigur sa vinzi droguri in fata preşedinţiei decât sa te identifici drept “român”, de ce ghiarele sistemului muribund, ochii atotvazatori a serviciilor secrete si pasivitatea comuna a majoritatii sunt atentate impotriva acestor copii si , ca de obicei, se uita de banditii cu masini scumpe si geamuri fumurii, se sta la aceasi masa cu criminalii de razboi si in biserici, in loc de icoane, tot mai des se inchina la secere si ciocan.

Basarabiacenzurata e un strigat, deloc solitar, dar solidat cu tine, cu ceea ce ti-a mai ramas viu, liber si neinvins; e un strigat pentru tine si despre tine, e un suport in lupta impotriva lacatului de la creier…o lupta pana la ultima picatura de sange…sange de fulg….fulg ce se topeste sub presiunea uitarii de onoare, a feţelor cersetoare si a furtului de proportii multinationale…

IMPORTANT fac un folder cu absolut toate mesajele de pe forumurile noastre sau forumurile rusesti unde rusii ne numesc „moldoveni, idioti”, sau nu mai stiu cum. mesaje care arata ura lor sau dispretul fata de noi, nu conteaza sa fie ceva radical, macar si un simplu: „taci moldovene, sau ruminule”… toate astea vor fi argument pentru adevaarata ura si instigare la vrajba nationala. de asemenea am nevoie de declaratii din partea utilizatorilor care au fost banati/stersi/cenzurati pentru anumite mesaje pe forumuri sau pe torentsmd(sint mii de cazuri), nu am nevoie de nume, nickuri, doar declaratii simple si exemple concrete de mesaje romanesti cenzurate. toate materiale; vom face o campanie din asta; .

MATERIALELE LE TRIMITEM PE : demnitate@gmail.com

cu asta puteti sa ma ajutati. Ar fi ideal un Print Screen* *Pentru a face un preent screen, deschideti feresatra de internet cu pricina, apasati tasta „Print Screen SysRq” (urmatoarea dupa F12), apoi deschideti Paint (start->programs->accesorias->Paint) si faceti Edit->Paste. Dupa aia salvati (->File-> Save as) in format .jpg

http://basarabiacenzurata.wordpress.com/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ