Basarabia e România pe 6000 de voci la Iași

0
103
  1. Peste 50.000 de volume prezentate la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău

Peste 50.000 de volume ale editorilor din România au fost prezentate la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care s-a încheiat duminică.

https://www.agerpres.ro/cultura/2017/09/04/peste-50-000-de-volume-prezentate-la-salonul-international-de-carte-bookfest-chisinau-13-25-18

 

  1. Chestiunea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova la ONU

Ministerul economiei a finalizat certificatul de urbanism pentru proiectarea lucrărilor conductei de gaze naturale Ungheni-Chișinău.

În același timp, remarcă jurnaliștii, pe 21 iulie, premierul Moldovei, Pavel Filip, anunța în cadrul unei întrevederi cu premierul român, Mihai Tudose, că proiectul tehnic de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău va fi gata în câteva săptămâni, iar la sfârșitul anului 2018, acesta ar urma să fie funcțional.

https://www.europalibera.org/a/revista-presei-moldovene/28714781.html

 

  1. Congres Mondial al Eminescologilor, organizat în capitala Republicii Moldova

Congresul Mondial al Eminescologilor, ediția a VI-a, se desfășoară in perioada 4-5 septembrie la Academia de Științe a Moldovei din Chișinău.

Evenimentul reunește eminescologi din R. Moldova, România, Italia, Austria, Bulgaria, Turcia, Ucraina, China și Chile, anunță radiochișinău.md.

https://www.activenews.ro/stiri/Congres-Mondial-al-Eminescologilor-organizat-in-capitala-Republicii-Moldova-145843

 

 

  1. Alexandru Vakulovski: Basarabia e România pe 6000 de voci la Iași

Unul dintre reproșurile constante ale basarabenilor către românii de peste Prut este că nu i-ar interesa Basarabia, că li-e indiferent dacă va avea lor reunirea şi în general tot ce se întâmplă la noi. Dar, cum spune un coleg din redacţie: nu-i chiar aşa, scrie Alexandru Vakulovski într-un editorial pe Deschide.md

http://infoprut.ro/48122-alexandru-vakulovski-basarabia-e-romania-pe-6000-de-voci-la-iasi.html

 

 

  1. Vitalie Călugăreanu: Republica Moldova este o țară în care șeful statului incită la război

O situație ciudată se observă în Republica Moldova, de când funcția de șef al statului a fost preluată de un președinte pro-rus, Igor Dodon, menționează un articol publicat de Deutsche Welle.

Astfel, de când pro-rusul Dodon este șef de stat, „relațiile moldo-ruse s-au înrăutățit. Logic, ar fi trebuit să se întâmple invers”, explică articolul semnat de Vitalie Călugăreanu.

http://romanialibera.ro/opinii/analize+deutsche+welle+/vitalie-calugareanu–republica-moldova-este-o-tara-in-care-seful-statului-incita-la-razboi—analiza-dw-467377

 

  1. Fiecare a doua grădiniţă din Republica Moldova a fost renovată cu ajutorul Guvernului României

Guvernul de la Bucureşti a oferit până acum 26 de milioane de euro. Beneficiare sunt 933 de grădiniţe, dar urmează şi altele.

http://tvrmoldova.md/gradinita-mea-impreuna-construim-viitorul/video-fiecare-a-doua-gradinita-din-republica-moldova-a-fost-renovata-cu-ajutorul-guvernului-romaniei/

 

  1. Iată lista studenților basarabeni admiși la studii în România

În acest an de studii, românilor din alte țări le-au fost alocate 3.705 locuri pentru studii de licență și 2.000 de locuri pentru studii de master și rezidențiat. Vedeți mai jos lista tinerilor din Republica Moldova, care își vor continua studiile în România.

http://diez.md/2017/09/04/doc-admitere-2017-iata-lista-studentilor-basarabeni-admisi-la-studii-romania/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ