Basarabia noastră este o ţară românească…!

0
131
Basarabia Eminescu
  1. Un partid din România vine în ajutorul basarabenilor care au probleme, după ce au dobândit CETĂŢENIA ROMÂNĂ odată cu părinții lor. Detalii

Partidul Uniunea Salvați România propune modificarea și completarea Legii cetățeniei române pentru a ajuta tinerii din Republica Moldova care au dobândit cetățenia română odată cu părinții lor, dar au probleme cu reînnoirea documentelor de identitate românești.

http://www.realitatea.md/un-partid-din-romania-vine-in-ajutorul-basarabenilor-care-au-probleme–dupa-ce-au-dobandit-cetatenia-romana-odata-cu-parintii-lor–detalii_56268.html

              

  1. Basarabia noastră este o ţară românească…!

BASARABIA – străvechi pământ românesc, la marginea căruia stau şi acum de strajă vechile cetăţi ale lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, de pe apa Nistrului.Ruptă din trupul Moldovei în 1812 şi transformată în gubernie rusească, Basarabia se întindea pe o suprafaţă de 45.630 kmp, iar populaţia ei era în proporţie de 86 la sută românească!
Cu toate acestea, limba română a fost scoasă din programele de învăţământ de la toate şcolile şi înlocuită cu limba rusă, pe care o vorbeau doar 6,5 la sută dintre locuitorii săi! Aşa a început teribilul proces de deznaţionalizare a românilor basarabeni!După 60 de ani de rusificare, în 1871, statisticile ruse consemnau reducerea elementului românesc din Basarabia la numai 66 la sută. Aceasta era situaţia Basarabiei la începutul Primului Război Mondial, în 1914.

http://www.2am.eu/basarabia-noastra-este-o-tara-romaneasca/

 

  1. Prestatie onorabilã la Cupa Unirii

SPECTACOL…16 echipe formate din tineri unionisti au concurat sâmbãtã, la Chisinãu, în turneul de fotbal “Cupa Unirii”. Peluza Nord Vaslui, reprezentanta judetului Vaslui în competitie a bifat o victorie, un egal si o înfrângere, acumulând patru puncte în grupe. Din pãcate, rezultatele nu le-au permis vasluienilor sã meargã în fazele superioare ale competitiei.

http://www.vremeanoua.ro/prestatie-onorabila-la-cupa-unirii

 

  1. 1917, ANUL PREMERGĂTOR MARII UNIRI: România și Războiul de Întregire Națională

Actul Marii Uniri a fost înfăptuit în urma acțiunilor politice, militare și diplomatice ale liderilor politici și militari români, pe fondul participării statului român la Primul Război Mondial.

Anul 1917 a fost hotărâtor pentru realizarea actului unirii. A fost anul în care armata română a influențat decisiv soarta frontului, prin victoriile hotărâtoare din vară asupra grupului de armate germane comandat de von Mackensen. În această ecuație, a contat rolul reorganizării și înzestrării armatei române cu sprijinul misiunii militare franceze în România.

https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/04/24/1917-anul-premergator-marii-uniri-romania-si-razboiul-de-intregire-nationala-07-18-49

 

  1. „Fabricat în Republica Moldova” – expoziție de anvergură în România

În perioada 27 – 29 aprilie, la Ploiești se va desfășura expoziția „Fabricat în Republica Moldova”, un eveniment major de promovare a relațiilor dintre România și Republica Moldova.

https://deschide.md/ro/stiri/economic/10659/%E2%80%9EFabricat-%C3%AEn-Republica-Moldova%E2%80%9D—expozi%C8%9Bie-de-anvergur%C4%83-%C3%AEn-Rom%C3%A2nia.htm

 

  1. Comunicat de presă – Deputat Constantin Codreanu

Activitatea biroului consular de la Ungheni, în centrul discuției dintre deputatul Constantin Codreanu și ministrul Teodor Meleșcanu.

Luni, 24 aprilie 2017, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, domnul Teodor-Viorel Meleșcanu, la sediul ministerului, desfășurată într-o atmosferă deosebit de constructivă.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/04/24/comunicat-de-presa-deputat-constantin-codreanu-15-44-39

 

  1. Discuție la București: Ce s-ar putea întâmpla în cadrul biroului consular al României de la Ungheni

Dacă Guvernul de la Chișinău își va da acordul, biroul consular al României de la Ungheni și-ar putea lărgi gama de servicii oferite locuitorilor din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni, în primul rând, prin posibilitatea depunerii jurământului de credință de către persoanele care își redobândesc cetățenia română.

http://infoprut.ro/47040-discutie-la-bucuresti-ce-s-ar-putea-intampla-cadrul-biroului-consular-al-romaniei-de-la-ungheni.html

 

  1. Arborii şi arbuştii de la Grădina Botanică, distruşi în proporție de 80%

Circa 80 la sută dintre arborii şi arbuştii decorativi de la Grădina Botanică din Chișinău au fost distruşi, în urma ninsorilor ce au avut loc pe 20 şi 21 aprilie.

http://www.timpul.md/articol/arborii-si-arbustii-de-la-gradina-botanica-distrusi-in-proporie-de-80-108304.html

 

  1. Cum au votat cetățenii francezi din România și din Republica Moldova

Prezența la vot a fost de 52,76%, votând în total un număr de 1346 de persoane dintre care 1331 de voturi au fost corect exprimate.

Surpriza vine însă din felul în care acești cetățeni francezi au votat. La fel ca rezultatul din Franța, Emmanuel Macron s-a clasat pe primul loc în voturile electoratului, dar candidata extremei dreptei Marine Le Pen s-a clasat abia pe locul 4, după Francois Fillon și Jean-Luc Mélenchon.

http://www.timpul.md/articol/arborii-si-arbustii-de-la-gradina-botanica-distrusi-in-proporie-de-80-108304.html

 

  1. Moldova rămâne cea mai pașnică țară din Europa – are cel mai mic buget militar

În anul 2016 cheltuielile militare ale Republicii Moldova au crescut cu 36,4% și au constituit 592 milioane de lei, sau circa 30 milioane de dolari, arată un raport al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace (SIPRI) de la Stockholm.

http://unimedia.info/stiri/moldova-ramane-cea-mai-pasnica-tara-din-europa—are-cel-mai-mic-buget-militar-131967.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ