BASARABIA revine în casele românilor

0
294

spre-vest-spre-tara-mama-episodul-1 „Basarabia e România” a devenit mai mult decât un slogan, a devenit o realitate. El desparte două lumi, două realități ce-și dau binețe doar în confruntări. El conferă încredere și reprezintă calea spre dezbateri sau constatări. Acest adevăr nu mai e întâlnit doar în stradă, ci și pe ecrane și echivalează cu realitatea, o realitate ce ferm pornește din adânc, de la istorie.

Din considerente durabile și din dorința de a face auzită vocea basarabenilor în dreapta râului ce-i desparte, pentru românii dornici de a-și (re)descoperi bucata de Țară de peste Prut și greutățile la care au fost supuși frații, TVR-ul vine cu noutăți în acest început de primăvară. Exteriorizarea românilor moldoveni, vizibil marcantă după colapsul URSS-ului, se va face resimțită începând de mâine.

Începând cu ziua de sâmbătă, 9 martie, ora 15.00,  precum ne prezintă însuși postul public de televiziune, TVR1, va fi transmisă o nouă serie documentară, care „povesteşte drama identităţii basarabenilor şi efortul lor de adaptare în ţara unde aud vorbindu-se aceeaşi limbă”, România.

Incontestabil, după ani buni în care adevărul despre Basarabia a rămas la ușa televiziunii, văzut nu tocmai bine de unii, suntem vădim dispuși și deschiși în a vă invita să urmăriți aceste documentare, deoarece ele reprezintă o bună modalitate de a reaminti paginile trecutului și varii aspecte ale vieții interbelice și postbelice românești, ce nu trebuie negate, deoarece un popor căruia i se interzice încolțirea în subconștient a sâmburelui conștiinței și apartenenței la propria națiune poate doar să piară!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ