Băsescu a plâns la o emisiune pentru Basarabia

1
119

Basescu
Traian Băsescu, care a împlinit alaltăieri 54 de ani – mulţi înainte şi din partea noastră! –, şi-a arătat din nou latura emoţională. De această dată, preşedintele tuturor românilor a fost emoţionat până la lacrimi în timpul unui interviu acordat postului Radio România Actualităţi, cu ocazia a 80 de ani de la fondarea radioului public român, exact în momentul în care amintea de ordinul dat de generalul Ion Antonescu armatei în mai 1941. „Pe vremea când ne era greu, aşteptam cu speranţă informaţii şi veşti de la Radio România, la Radio România s-a auzit… (pauză lungă – n. r.)… „Soldaţi români, vă ordon: treceţi Prutul”… (pauză, lacrimi – n. r.). Aşa a evocat preşedintele momentul istoric din iunie 1941, şi a continuat spunând: „Aici s-au auzit… primele voci ale Revoluţiei… Pentru Radio România nu poţi avea decât recunoştinţă. Şi atât”, a mai spus cu vocea tremurândă preşedintele Ţării.
Potrivit blogului stelapopa.unimedia.md, emoţionantul moment din timpul interviului acordat într-o ediţie specială a emisiunii „Sfertul Academic”, a putut fi observat şi live, pe pagina de Internet a Societăţii Române de Radiodifuziune prin intermediul unei camere video care transmitea în direct discuţia din studioul de emisie.
Traian Băsescu a plâns pentru prima oară în public în urmă cu patru ani, odată cu retragerea lui Theodor Stolojan din campania electorală. De atunci, şeful statului român şi-a arătat sensibilitatea şi cu alte ocazii, precum inaugurarea Casei României la Jocurile Olimpice de la Beijing, la confirmarea intrării României în UE, la Bruxelles, la Muzeul Holocaustului.

http://www.jurnal.md/article/9649/

1 COMENTARIU

 1. Ne este inca teama ,de o parte si de alta a Prutului ,sa spunem
  clar , decis, ca razboiul din 1941 impotriva Uniunii Sovietice
  a fost , dincolo de greseala politica ( strategica ), un razboi de eliberare – asa cum le placea ” marxistilor ” sa declare
  .Ca el n-a fost pornit impo-
  triva Ungariei [ ” Ardealul de Nord ” ]repet , poate fi categoric calificat ca o greseala politica a conducerii de atunci
  a Statului ( Natiunii ). Sa nu uitam insa ca aceasta conducere era dejea pro-nazista inca din 1938 ( Carol II ).
  Romania a participat la trei razboaie care trebuie sa ramana in Istorie sub titulatura :
  – razboiul de Independenta 1977-78 ( si nu ” ruso-turc ” )
  -razboiul de Intregire 1916-1918 ( si nu ” primul razboi
  mondial ” )
  – razboiul de eliberare 1941 -1945 [ est – west ] ( si nu
  ” al doilea razboi mondial ” ) .

LĂSAȚI UN MESAJ