Băsescu anunţă următorul proiect al României: Unirea cu Republica Moldova

0
144

video-basescu-anunta-urmatorul-proiect-al-romaniei-unirea-cu-republica-moldova-1385579060

Preşedintele României, Traian Băsescu, susţine că următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

„Sunt convins că, dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, România va spune „da” fără să ezite. Proiectul de ţară pentru România, este „Vrem să ne întregim ţara!”, a spus preşedintele României în emisiune.

În ceea ce priveşte acordul de asoceire al Ucrainei cu Uniunea Europeană, Traian Băsescu, spune că totul se joacă până în ultimul moment.

„Până nu-l văd pe Ianukovici că se ridică de la masă, eu încă sper că va semna Acordul de Asociere cu UE. Dacă nu se întâmplă aşa, va fi un eşec pentru Europa. Pentru UE, miza cea mare la Vilnius este Ucraina. Pentru România, miza cea mare este Republica Moldova şi asta se va întâmpla. Noi am fi printre cei mai afectaţi de îndepărtarea Ucrainei de Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele României, Traian Băsescu.

„Unii sunt tentaţi să spună că s-a ajuns aici la presiunea Rusiei, alţii invocă nişte condiţionalităţi care nu sunt în lege. Unii spun „Fără Timoşenko în Germania, Ucraina nu vine în UE”, dar asta nu este în nicio lege”, a subliniat şeful statului român.

Sursa:Unimedia

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ