Băsescu, către Iohannis: Mai bine îi chemai pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova

0
423

 

  1. Băsescu, către Iohannis: Mai bine îi chemai pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova

„Dacă este Ziua Unirii, nu mai bine se anunţa un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova? Neinspirată decizie. Tema referendumului, anunţată de Preşedintele Iohannis, este înscrisă şi în Strategia de Securitate Naţională aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea Domnului Iohannis, dar se află şi în Strategia Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de Guvernul Cioloş. Dar, dacă tot voia anunţarea referendumului de ziua Micii Uniri, mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova. Măcar aveam un răspuns ferm al poporului român la elucubraţiile lui Dodon”, scre Băsescu pe pagina sa de Facebook.
http://adevarul.ro/moldova/politica/basescu-iohannis-mai-chemai-romani-referendum-tema-unirii-republica-moldova-1_58876f5a5ab6550cb8c2ee79/index.html

 

  1. Astăzi se împlinesc 158 de ani de la Mica Unire, realizată de Alexandru Ioan Cuza

Astăzi se împlinesc 158 de ani de la Mica Unire, realizată de Alexandru Ioan Cuza pe 24 ianuarie 1859, acțiuni culturale fiind organizate în Republica Moldova și România.

24 ianuarie este data la care se sărbătorește, an de an, din 1859 încoace, un mare eveniment al istoriei poporului român, şi anume Unirea Principatelor, cunoscută ca „Mica Unire”.

http://independent.md/astazi-se-implinesc-158-de-ani-de-la-mica-unire-realizata-de-alexandru-ioan-cuza/

 

  1. Anatol Şalaru: „Lupta pentru unire este lupta pentru viitorul copiilor noştri”

„Suntem în secolul XXI, dar neamul românesc este încă brăzdat de graniţe şi vămi puse împotriva voinţei noastre”, a scria fostul ministru al Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, pe Facebook cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Mica Unire. 

Lupta pentru unire este lupta pentru viitorul copiilor noştri, care nu mai trebuie să cunoască înstrainarea şi ocupația străină. La mulţi ani, români! La mulţi ani, fraţilor!”, a scris Anatol Şalaru pe reţeaua de socializare.

http://infoprut.ro/46362-anatol-salaru-lupta-pentru-unire-este-lupta-pentru-viitorul-copiilor-nostri.html

 

  1. Ziua Unirii Principatelor Romane, sarbatorita cu discursuri, joc si voie buna in toata tara

In tara, insa, festivitatile organizate pentru celebrarea Micii Uniri au reunit mii de romani.

Dis de dimineata, din Bucuresti a pornit Trenul Unirii, care a avut ca pasageri speciali un grup de biciclisti care au dus spre Iasi mesajul unirii pe de o parte, iar pe de alta parte au consemnat faptul ca si trenul, nu doar bicicleta, este un mijloc de transport cu mediul, a fost mesajul transmis de CFR Calatori, conform Agerpres.

De asemenea, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti i-a intampinat, marti, pe pasageri cu „Hora Unirii”, oferita de ansamblul „Cununa Carpatilor”, in terminalul Sosiri, relateaza Agerpres.

http://www.ziare.com/stiri/eveniment/ziua-unirii-principatelor-romane-sarbatorita-cu-discursuri-joc-si-voie-buna-in-toata-tara-1451209

 

  1. Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, despre o eventuală Unire a Republicii Moldova cu România: Poate fi determinată numai de voinţa liberă a popoarelor din cele două ţări

Întrebat cât de posibililă este o eventuală Unire în contextul în care în anul 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, iar unii politicieni români se manifestă optimist în acest sens, Kuzmin a spus că: „Perspectivele, în general, şi cu atât mai mult un termen eventual de „unire potenţială” dintre România şi Moldova pot fi determinate numai pe baza voinţei libere a popoarelor din cele două ţări”.

http://adevarul.ro/moldova/politica/ambasadorul-rusiei-bucuresti-despre-eventuala-unire-republicii-moldova-romania-determinata-numai-vointa-libera-popoarelor-cele-doua-tari-1_588702685ab6550cb8bf9911/index.html

 

  1. Traian Băsescu: „Tema referendumului, anunţată de Preşedintele Iohannis, este înscrisă şi în Strategia de Securitate Naţională aprobată de CSAT”

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj despre Ziua Unirii. El a scris că ar fi fost de preferat să se anunţe un referendum pentru unirea cu Republica Moldova.

„Dacă este Ziua Unirii, nu mai bine se anunţa un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova?

Neinspirată decizie. Tema referendumului, anunţată de Preşedintele Iohannis, este înscrisă şi în Strategia de Securitate Naţională aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea Domnului Iohannis, dar se află şi în Strategia Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de Guvernul Cioloş.

http://www.evz.ro/traian-basescu-tema-referendumului-anuntata-de-iohannis.html

 

  1. UNIREA PRINCIPATELOR: Mii de persoane au participat la manifestările organizate de Ziua Unirii la Galaţi şi Buzău

Aproximativ 2.000 de persoane au participat, marţi, la manifestările organizate de Ziua Unirii la Galaţi, în timp ce la Buzău, unde a fost prezent şi ministrul Apelor şi Pădurilor, au fost de faţă peste 1.300 de oameni. În ambele oraşe au fost organizate mai multe evenimente, între care o scenetă istorică pe tema Unirii, la Buzău.

http://www.romaniatv.net/unirea-principatelor-mii-de-persoane-au-participat-la-manifestarile-organizate-de-ziua-unirii-la-galati-si-buzau_337241.html

 

  1. Mica Unire, marcata in toata tara prin ceremonii militare si depuneri de coroane. Initiativa inedita a unor atleti din Galati

Mica Unire a fost sarbatorita marti si in alte orase din tara. La Cluj, de pilda, printr-o ceremonie militara, s-au depus coroane de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Iar la Galati, alergatori de la noi si din Republica Moldova au ales sa marcheze ziua la granita, printr-o cursa de 21 de kilometri

La Cluj, ceremonia militara a fost impresionanta. Militarii Diviziei 4 infanterie „Gemina”, impreuna cu jandarmii si pompierii, au depus coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Zeci de oameni au venit special aici, cu tricolorul in piept.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mica-unire-marcata-in-toata-tara-prin-ceremonii-militare-si-depuneri-de-coroane-initiativa-inedita-a-unor-atleti-din-galati.html

 

  1. Au învârtit Hora Unirii la vama dintre România şi Republica Moldova

Au marcat Unirea Principatelor prin sport, prin alergarea a 21 de km, distanţa dintre ieşirea din Galaţi şi până la Vama Galaţi spre Giurgiuleşti, punctul de frontieră cu Republica Moldova.  Acţiunea s-a numit ”Hai să dăm mână cu mână” şi este a doua oară când are loc în Galaţi. Participanţii sunt un grup de promotori ai mişcării prin sport, oameni obişnuiţi, având diverse meserii, dar care socializează astfel şi promovează în acest fel sportul. ”Este a doua oară când  alergăm de plăcere, nu am venit să ne întrecem. Petrecem ziua Unirii în alergare, prin sport şi jucând Hora Unirii “, a spus Marius Buricea, participant la semimaratonul Unirii. Această alergare până la vama care desparte România de Republica Moldova are o semnificaţie mai special în această zi importantă  pentru toţi românii.

http://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/au-invartit-hora-unirii-la-vama-dintre-romania-si-republica-moldova.html

 

  1. Ceremonii organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Ministerul Apărării Naționale organizează, marți, ceremonii militare și religioase dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române.

http://www.agerpres.ro/justitie/2017/01/24/ceremonii-cu-ocazia-zilei-unirii-principatelor-romane-08-00-51

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ