Băsescu nu se lasă: O să mă judec cu Dodon pentru ca mi-a retras cetățenia Republicii Moldova

0
97
  1. Băsescu nu se lasă: O să mă judec cu Dodon pentru ca mi-a retras cetățenia Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marţi decretul pentru retragerea cetăţeniei pentru Traian Băsescu. La randul sau, fostul presedinte al Romaniei spune ca nu va accepta usor acest lucru si isi va cauta dreptatea in justitie.

„Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen şase luni. Decretul produce efecte după şase luni şi caut avocat şi o să mă judec cu Dodon”, a spus fostul sef de stat, completand astfel declarantiile anterioare, potrivit carora considera ca „un preşedinte promoscovit retrage cetăţenia unui cetăţean al Republicii Moldova doar pentru că nu gândeşte ca el. Or, eu nu o să pot gândi ca un bolşevic niciodată”.

http://www.puterea.ro/politica/basescu-nu-se-lasa-o-sa-ma-judec-cu-dodon-pentru-ca-mi-a-retras-cetatenia-republicii-moldova-150502.html

 

  1. Președintele PLDM îl ia la rost pe Dodon: „Ce i se ridică la cap președintelui ales prin fraude și minciuni?”

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru se arată nedumerit de acțiunile președintelui Igor Dodon.

Într-o postare pe o rețea de socializare, lideru liberal-democraților tratează cu sarcasm acțiunile noului președinte, întrebându-se „ce i se ridică la cap lui Dodon”.

„Crește valul de nemulțumiri și proteste vis-a-vis de primele acțiuni ale președintelui ales prin fraude și minciuni Igor Dodon. Acuzații grave de încălcare a Constituției, de sfidare a voinței electoratului și a poporului, în general, de ignorare a angajamentelor internaționale pe care și le-a asumat Republica Moldova, de profanarea cutumei politice/prezidențiale, a bunului simț, pînă la urmă. Întrebarea este: ce i se ridică la cap dlui Dodon?”, se întreabă președintele PLDM, Viorel Cibotaru.

http://independent.md/presedintele-pldm-il-ia-la-rost-pe-dodon-ce-se-ridica-la-cap-presedintelui-ales-prin-fraude-si-minciuni/#.WG6gLH1p_SM

 

  1. Şalaru, la sfat cu Băsescu pentru iniţierea unui proiect politic la Chişinău: Să putem face faţă încercărilor Rusiei de a transforma Moldova într-o enclavă a sa!

Fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, a avut joi, 5 ianuarie, o întrevedere cu preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu. Unul dintre scopurile întâlnirii a fost problema legată de necesitatea iniţierii unui nou proiect politic la Chişinău, după ce Şalaru a fost lipsit de sprijinul politic al Partidului Liberal şi retras din funcţia de ministru. Astăzi, am avut un schimb de opinii despre situaţia politică din Republica Moldova cu preşedintele Traian Băsescu. Împreună am trecut în revistă problemele apărute după alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi necesitatea continuării drumului euro-atlantic. O temă abordată în cadrul discuţiilor a reprezentat-o necesitatea construirii unei noi structuri politice, dar şi, reconstrucţiei instituţionale a statului, astfel încât să putem face faţă încercărilor Federaţiei Ruse de a transforma Republica Moldova într-o enclavă a sa. Unirea se face, nu se dezbate!”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

http://adevarul.ro/moldova/politica/Salaru-sfat-basescu-initierea-unui-proiect-politic-chisinau-putem-fata-incercarilor-rusiei-transforma-moldova-intr-o-enclava-sa-1_586e308d5ab6550cb81a35d4/index.html

 

  1. Anatol Șalaru a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre necesitatea creării unui nou partid

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru a avut joi o discuție cu președintele PMP, Traian Băsescu. Cei doi au discutat despre situația politică din Republica Moldova și evenimentele din ultima perioadă, scrie epochtimes-romania.com.

„Astăzi, am avut un schimb de opinii despre situația politică din Republica Moldova cu președintele Traian Băsescu. Împreună am trecut în revistă problemele apărute după alegerile prezidențiale din Republica Moldova și necesitatea continuării drumului euro-atlantic”, a scris Șalaru pe pagina sa de Facebook.

Totodată, cei doi politicieni au discutat și despre necesitatea constituirii unei noi formațiuni politice noi la Chișinău, întrucât fostul ministru, deși încă membru al Partidului Liberal, nu ar mai avea susținere în această formațiune. Amintim că cel care a înaintat solicitarea de demitere a lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării a fost Mihai Ghimpu, liderul PL.

„O temă abordată în cadrul discuțiilor a reprezentat-o necesitatea construirii unei noi structuri politice, dar și, reconstrucției instituționale a statului astfel încât să putem face față încercărilor Federației Ruse de a transforma Republica Moldova într-o enclavă a sa. Unirea se face, nu se dezbate!”, a adăugat fostul ministru.

http://www.evz.ro/anatol-salaru-a-discutat-cu-presedintele-traian-basescu-despre-ne.html

 

  1. Igor Dodon contribuie la „legiferarea unui regim de marionete ruseşti”

Agenţia de presă IPN îl citează la acelaşi subiect pe analistul politic Oazu Nantoi care afirmă, între altele, că Igor Dodon, întâlnindu-se cu Vadim Krasnoselski, pe care l-a declarat drept liderul legal al regiunii transnistrene, contribuie la „legiferarea unui regim de marionete ruseşti”. Oazu Nantoi a mai menţionat că, în principiu, nu există niciun fel de probleme între malurile Nistrului, ci există un conflict nesoluţionat între Republica Moldova şi Federaţia Rusă, care „sfidează timp de un sfert de secol suveranitatea, integritatea teritorială şi statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova”, afirmă Nantoi.

http://www.europalibera.org/a/28214812.html

 

  1. Crăciun pe rit vechi: Moldovenii iau cu asalt stațiunile din România

Primii turiști din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia au ajuns la Poiana Brașov și Predeal pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi, care se sărbătorește pe 7 ianuarie.

„Aceștia sunt cazați la hoteluri de patru stele din stațiune care au pregătit pachete de servicii de cinci nopți de cazare cu prețuri cuprinse între 165 de euro de persoană, și 555 de euro de persoană, ultima ofertă având inclus în pachetul de servicii micul dejun și cina. Între 20 și 30% din capacitatea acestor hoteluri este ocupată de turiștii care petrec Crăciunul pe rit vechi;, a precizat pentru Agerpres, Nora Dudiță, de la Asociația de Promovare a Turismului din Poiana Brașov.

http://independent.md/craciun-pe-rit-vechi-craciun-pe-rit-vechi-moldovenii-iau-cu-asalt-statiunile-din-romaniavmoldovenii-iau-cu-asalt-statiunile-din-romania/#.WG6eYX1p_SM

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ