Băsescu şi-a preluat mandatul de senator: “Prima lege pe care o propun, eliminarea taxei de cetăţenie pentru locuitorii din Moldova”

0
142
  1. Traian Băsescu face marele anunț: TOTUL începe din ianuarie

El a subliniat faptul că pentru PMP este important că a obţinut doi parlamentari din Diaspora, unul de Chişinău şi altul în Spania. „Şi poate cel mai semnificativ lucru este că, deşi toate partidele româneşti s-au bătut şi au avut alianţe cu partide din Republica Moldova, noi am obţinut în Republica Moldova 65%, ceea este impresionant, pe de-o parte, şi, pe de altă parte, este un semnal, ştiindu-se că acest partid este partid unionist”, a mai declarat Băsescu.

http://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-face-marele-anun-totul-incepe-din-ianuarie_1170004.html

 

  1. Băsescu despre Dodon: Va face mult rău relaţiilor bilaterale, dar nu ai ce să faci, acesta e crezul lui

Ex-preşedintele român Traian Băsescu susţine că retorica anti-românească promovată de  preşedintele ales Igor Dodon va face mult rău relaţiilor bilaterale moldo-româneşti, dar că în acest caz nu se poate de schimbat nimic, pentru că „acesta e crezul lui”.

Totodată, fostul preşedinte a spus că dacă el ar fi fost la putere în România ar mări numărul de burse pentru tinerii moldoveni care studiază în România și ar elimina taxa pentru redobândirea cetățeniei.

http://unimedia.info/stiri/basescu-despre-dodon-va-face-mult-rau-relatiilor-bilaterale–dar-nu-ai-ce-sa-faci–acesta-e-crezul-lui-124980.html

 

  1. Băsescu şi-a preluat mandatul de senator: “Prima lege pe care o propun, eliminarea taxei de cetăţenie pentru locuitorii din Moldova”

Cu această ocazie, fostul preşedinte al României a făcut o serie de declaraţii extrem de interesante. Printre altele, Băsescu spune că “prima lege pe care o voi propune va fi eliminarea taxei percepute cetăţenilor din Republica Moldova care vor să aplice pentru obţinerea cetăţeniei române. Este o taxă inadmisibil de mare. Este foarte greu ca un amărât din Republica Moldova să scoată 550 de euro”.

http://www.secundatv.ro/politica/basescu-si-a-preluat-mandatul-de-senator-prima-lege-pe-care-o-propun-eliminarea-taxei-de-cetatenie-pentru-locuitorii-din-moldova-55278.html/

 

  1. Veste bună din regiunea Cernăuți: Trei școli românești au fost salvate

Trei școli românești din raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, au fost salvate de la ucrainizare.

http://infoprut.ro/46113-veste-buna-din-regiunea-cernauti-trei-scoli-romanesti-au-fost-salvate.html

 

  1. Câți imigranți au venit în Republica Moldova în 2016. Țările „donatoare” de cetățeni străini

Din anul 2011 până în prezent, cei mai mulți imigranți au venit constant din România, Ucraina, Israel, Rusia și Turcia. Numărul celor veniți din Israel a variat între 342 în 2012 și 548 în 2015. În perioada 2011-2014 din România numărul celor veniți în Republica Moldova a crescut considerabil: 355 în 2011, 402 în 2012, 600 în 2013 și 852 în 2014. În ultimii 2 ani Prutul a fost trecut de mai puține persoane: 646 în 2015 și 382 în primele 10 luni ale acestui an.

http://moldnova.eu/ro/cati-imigranti-au-venit-republica-moldova-2016-tarile-donatoare-de-cetateni-straini-11167.html/

 

  1. Centrele cinematografice din Moldova şi România au semnat un acord de colaborare

Mediile cinematografice din Republica Moldova şi România vor colabora mai intens. Centrele naţionale ale cinematografiei au semnat un acord de colaborare care se referă la producţie, distribuire şi arhiva cinematografică, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/social/centrele-cinematografice-moldova-romania-semnat-acord-colaborare-1_5857e4b15ab6550cb89241ab/index.html

 

  1. Cooperare între Consiliile Superioare ale Magistraturii din România și Republica Moldova

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat următoarele propuneri privind cooperarea între instituțiile din domeniul justiției din România și Republica Moldova:

1.Aprobarea proiectului de Act adițional la Protocolul de colaborare între Consiliul Superior al Magistraturii din România, Consiliul Superior al Magistraturii din Republica Moldova și Consiliul Superior al Procurorilor din Republica Moldova semnat la data de 30 iunie 2010, cu observațiile formulate în Plen.

http://www.universuljuridic.ro/cooperare-intre-consiliile-superioare-ale-magistraturii-din-romania-si-republica-moldova/

 

  1. 92 milioane de euro pentru construcţia gazoductului dintre România şi Republica Moldova

Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) oferă un pachet de finanţare de 92 milioane de euro pentru construcţia unei conducte de gaze naturale din România până în Republica Moldova, în vederea consolidării securităţii energetice a ţării de peste Prut.

http://www.capital.ro/92-milioane-de-euro-pentru-constructia-gazoductului-dintre-romani.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ