Băsescu: Voi vota în turul doi al prezidențialelor din Republica Moldova

0
142
  1. Caravana de cultură și civilizație românească a poposit în Valea Cosminului și Molodia

Caravana de cultură şi civilizaţie românească, organizată de Centrul Cultural Român (CCR) „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi cu sprijinul Institutului Cultural Român din Bucureşti şi-a continuat duminică itinerarul început cu circa o jumătate de an în urmă prin localităţile cu populaţie majoritar românească sau mixtă din regiunea Cernăuți din care încă în perioada sovietică a fost eliminat învăţământul în limba română, sau continuă să dispară în ultimul timp.

http://infoprut.ro/45702-caravana-de-cultura-si-civilizatie-romaneasca-a-poposit-in-valea-cosminului-si-molodia.html

 

  1. Traian Băsescu va fi mai prezent în Republica Moldova

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat că va consolida filiala Partidului Mișcarea Populară (PMP) de la Chișinău.

http://infoprut.ro/45708-traian-basescu-va-fi-mai-prezent-in-republica-moldova.html

 

  1. Maia Sandu și unirea cu România, jaful miliardului, Plahotniuc și Filat

Din moment ce punctul forte al lui Dodon este orientarea către Rusia, automat contracandidatul trebuie să aibă o orientare opusă – spre Occident. Asta când în realitate Maia Sandu a venit cu o platformă de reforme și combatere a corupției. Mulți se plâng că nu au ce alege – când alegerea este simplă ca întotdeauna la Chișinău: agenda rusă sau agenda occidentală.

http://moldnova.eu/ro/maia-sandu-si-unirea-cu-romania-jaful-miliardului-plahotniuc-si-filat-9127.html/

 

  1. Experiențe de neuitat pentru elevii și profesorii Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir în Republica Moldova

În cadrul programului “Școala Altfel”, o delegație formată din profesorii Alin Teodorescu, Serafina Oarga, Cornelia Leu, alături de 12 elevi de la Colegiul Național “David Prodan”, Cugir a fost oaspetele municipiului Chișinău, între 30 octombrie și 5 noiembrie 2016.

Acțiunea care a făcut posibil acest demers este Proiectul educațional “Perspectivă comparativă asupra sistemelor de învățământ din România și Republica Moldova”, concretizat prin schimbul de experiență demarat la inițiativa Colegiului Național “David Prodan”, Cugir, având ca partener Liceul Teoretic “Mircea cel Bătrân”, Chișinău.

http://ziarulunirea.ro/foto-experiente-de-neuitat-pentru-elevii-si-profesorii-colegiului-national-david-prodan-din-cugir-in-republica-moldova-396065/

 

  1. Băsescu: Voi vota în turul doi al prezidențialelor din Republica Moldova

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat marți că se va prezenta la vot în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, făcând apel la cele 100 de mii de persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească, care trăiesc în România să-și exprime, la rândul lor, opțiunea electorală.

http://independent.md/basescu-voi-vota-turul-doi-al-prezidentialelor-din-republica-moldova/#.WCI-2clp-ZI

 

  1. Băsescu vrea să mobilizeze la vot cei peste 100.000 de cetățeni moldoveni din România

„Sunt un optimist și cred în înțelepciunea poporului Republicii Moldova de a vota pentru menținerea Republicii Moldova pe traiectorie Vest. Mai mult decât atât, fac un apel la toți cei 100 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova și ai României în același timp, care trăiesc pe teritoriul României, să meargă duminică la vot. Eu voi fi la vot, la București. (…) Dacă oamenii cu cetățenie română ar ieși toți, duminică, la vot, Maia Sandu ar fi președintele Republicii Moldova și o garanție că Republica Moldova își va menține cursul către Vest și, poate, se ajunge și la unire la un moment dat”, a afirmat Băsescu, la TVR1, scrie Agerpres.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/basescu-vrea-sa-mobilizeze-la-vot-cei-peste-100-000-de-cetateni-moldoveni-din-romania–143955.html

 

  1. Există companii româneşti care negociază proiecte în Republica Moldova

Există companii româneşti, europene şi americane care negociază achiziţia unor companii de energie din Republica Moldova şi demararea unor proiecte de explorare a hidrocarburilor, însă concretizarea acestor colaborări depinde de rezultatul alegerilor de la Chişinău, a declarat, marţi, Răzvan Nicolescu, consultant în cadrul Deloitte şi fost ministru român al Energiei.

http://www.capital.ro/exista-companii-romanesti.html

 

  1. Organizația Studenților Basarabeni din Constanța

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța, în parteneriat cu mai multe organizații de studenți basarabeni din România, lansează un apel la mobilizare generală pentru turul II al alegerilor prezindențiale din Republica Moldova, care se va desfășura pe 13 noiembrie 2016

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/11/08/comunicat-de-presa-organizatia-studentilor-basarabeni-din-constanta-14-44-40

 

  1. Proiect IEH: România prin ochii elevilor români basarabeni din Comrat și Cahul

Cei 50 de elevi și profesori din Republica Moldova au trecut pragul Muzeului Memorial „Constantin și Ion Stere” din Bucov, Castelului Iulia Hașdeu din Câmpina, Casei Memoriale „George Enescu” din Sinaia, Castelului Pelișor și au admirat Piața Sfatului din Brașov. Aproape nici unul dintre ei nu a mai fost până acum pe Valea Prahovei. Unii dintre ei s-au aflat pentru prima dată în România. Fiecare pas făcut pe pământul Țării a fost însoțit de o exclamație de uimire: „cât e de frumos”, „e minunat”, „vreau să rămân aici”.

Excursia tematică a elevilor și cadrelor didactice de la Liceele „Ioan Vodă”, „Ion Creangă” și „Mihai Eminescu” din Cahul, dar și Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat a fost derulată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în perioada 4-6 noiembrie 2016, în cadrul proiectului „Cultura – drumul spre casă”.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/reportaj/23402-proiect-ieh-romania-prin-ochii-elevilor-romani-basarabeni-din-comrat-i-cahul-.html

 

  1. Tomac: „Eu regret mult că cetățenii din România nu au acces la vreun post de televiziune din Republica Moldova”

Politicianul a mai adăugat că postul public de televiziune din Republica Moldova ar putea să aibă nu doar patru milioane de telespectatori, ci 24 milioane dacă România ar putea prelua și retransmite acest post, specificând că „există o piață comună pe care noi trebuie să o fructificăm în interesul ambelor state”.

http://agora.md/stiri/24381/tomac-eu-regret-mult-ca-cetatenii-din-romania-nu-au-acces-la-vreun-post-de-televiziune-din-republica-moldova

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ