Bazele studenţeşti de agrement de la Vadul lui Vodă, invadate de „intruşi”

0
66

harta
Deşi Baza de odihnă „Poieniţa Verde”, care aparţine Universităţii de Stat din Moldova (USM), este oficial închisă pentru vizitatori şi pentru studenţii instituţiei, cu permisiunea administraţiei staţiunii, mai multe persoane, care numai studenţi nu sunt, vin să-şi petreacă aici sfârşitul de săptămână.
Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, un grup de tineri, studenţi ai USM, a plecat în orăşelul Vadul lui Vodă pentru a se odihni. Întrucât multe dintre bazele de odihnă erau închise, tinerii au mers la staţiunea „Poieniţa Verde”, care aparţine USM. „Am văzut grupuri de persoane care se odihneau şi petreceau pe teritoriul staţiunii şi am crezut că este deschisă. Însă, în momentul în care i-am întrebat pe administratorii bazei, un bărbat şi o femeie, dacă sunt locuri libere, aceştia au răspuns, sarcastic, că „locuri sunt, însă baza este (sic!) închisă. Astfel, sunt nemulţumit de faptul că studenţii USM nu se pot odihni în staţiunea instituţiei pe care o reprezintă, ci, din contra, în această bază din plin se odihnesc nişte persoane străine acestei instituţii de învăţământ”, ne-a povestit studentul Sergiu Dosca.

Solicitaţi de FLUX, reprezentanţii bazei de odihnă „Poieniţa Verde” au fost de negăsit, însă ne-a răspuns unul dintre electricienii staţiunii, Anatol Pâslar, care a confirmat faptul că baza nu lucrează, însă cu „permisiunea contabilităţii şi administraţiei staţiunii” au venit, pe data de 9 mai, să se odihnească mai multe persoane. „Într-adevăr, pe data de 9 mai, au venit mai multe persoane să-şi petreacă timpul liber în staţiune, dar, noaptea târziu, aceştia au părăsit teritoriul bazei. De obicei, unele persoane vin să se odihnească la baza noastră, însă vin doar cu permisiunea persoanelor din administraţia bazei de odihnă”, a declarat Anatol Pâslar.

În acelaşi timp, administratorul bazei de odihnă „Floricica”, Adriana Grosu, a declarat că aceste lucruri se întâmplă din cauza că administraţia staţiunii „Poieniţa Verde” nu a reuşit să obţină, deocamdată, autorizaţia de funcţionare. „În aceste condiţii, pe de o parte, primesc vizitatori, iar pe de altă parte, stau cu lacătul la poartă, deoarece încă nu au autorizaţia de funcţionare”, a declarat Adriana Grosu.

http://www.flux.md/articole/3145/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ