Beneficii pentru studenţii basarabeni admişi la instituţiile de învăţământ din România

0
102
  1. Igor Dodon e in slujba Rusiei si nu respecta Constitutia. Unionismul nu poate fi interzis prin lege

Declaratiile ofensatoare ale presedintelui Igor Dodon la adresa unionistilor din Republica Moldova arata ca se teme de ei, spune Ana Gutu, prim-vicepresedinte al Partidului Unitatii Nationale, in opinia careia presedintele Dodon a incalcat de mai multe ori Constitutia, putand fi supus unui „impeachment de toata frumusetea”.

http://www.ziare.com/europa/moldova/lider-unionist-igor-dodon-e-in-slujba-rusiei-si-nu-respecta-constitutia-unionismul-nu-poate-fi-interzis-prin-lege-interviu-1479546

 

  1. Cum văd moldovenii reunificarea celor două maluri ale Nistrului, la 27 de ani de la separarea regiunii transnistrene?

Din 1990, regiunea transnistreană sărbătorește în 2 septembrie momentul în care s-a declarat independentă și de-a lungul timpului niciodată liderii de acolo nu au pus ca prioritate reintegrarea Republicii Moldova, pentru că ei își văd viitorul cât mai aproape de Federația Rusă. Dar cum văd simplii cetățeni reunificarea celor două maluri ale Nistrului, după 27 de ani de la crearea acestui pseudo-stat transnistrean? Căutăm răspuns la acest sfârșit de săptămână.

https://www.europalibera.org/a/cum-vad-moldovenii-reunificarea-celor-doua-maluri-ale-nistrului/28711623.html

 

  1. Moldovenii adoră cărțile SF și sunt plictisiți de literatura științifică

Moldovenii sunt fascinați de literatura SF și nu prea îi interesează romanele polițiste ori literatura științifică. Cel puțin așa au dat de înțeles cei care au mers la cea de-a doua ediție a Salonului de Carte „Bookfest”. Reprezentanții mai multor edituri din România spun că cele mai căutate sunt volumele „Urzeala Tronurilor” și cărțile pentru copii. În schimb, standurile editurilor de cărți științifice n-au atras mulți cititori.

http://moldnova.eu/ro/moldovenii-adora-cartile-sf-si-sunt-plictisiti-de-literatura-stiintifica-21033.html/

 

  1. Ministrul rus de Externe: Chişinăul a fost influenţat în privinţa intenţiei evacuarii trupelor ruse din Transnistria

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a afirmat, vineri, că Guvernul de la Chişinău a fost influenţat de factori externi în momentul în care a cerut evacuarea trupelor ruse din Transnistria, relatează Ria Novosti, citată de Agora.md.

http://www.romaniatv.net/ministrul-rus-de-externe-chisinaul-a-fost-influentat-in-privinta-intentiei-evacuarii-trupelor-ruse-din-transnistria_374238.html

 

  1. Beneficii pentru studenţii basarabeni admişi la instituţiile de învăţământ din România

Studenţii basarabeni care au fost admişi la înstituţiile de învăţământ din România beneficiază de locuri gratuite în cămine, facilităţi la transportul feroviar şi public. La fel, tinerii care beneficiază de bursă oferită de statul român pot să o cumuleze cu orice altă bursă obţinută. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Marius Deaconu, în cadrul emisiunii Obiectiv Comun de la TVR MOLDOVA.

http://tvrmoldova.md/social/video-beneficii-pentru-studentii-basarabeni-admisi-la-institutiile-de-invatamant-din-romania/

 

  1. Povestea basarabeanului George Codreanu, angajat în aviaţia militară a SUA. „Sunt un unionist convins!”

Pentru JURNAL de Chişinău, Gheorghe Codreanu, actualmente angajat în aviaţia militară a SUA, ne-a vorbit despre Moldova, America şi visul lui mare – reunirea celor două state româneşti.A plecat din Moldova la o vârstă la care doar nevoia te mai poate alunga de acasă. Gheorghe Codreanu, originar din sat. Recea, r. Străşeni, a absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moldova, secţia serală. În timpul studiilor a lucrat la Uzina „Signal”, iar mai târziu a fost, pe rând, angajat al poliţiei economice, şef al Serviciului Pază al Aeroportului Chişinău, om de afaceri. De 17 ani s-a mutat în State şi cam tot de atâta timp activează în calitate de mecanic în aviaţie. Actualmente, domnia sa lucrează la o bază aeriană a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

http://www.jc.md/povestea-basarabeanului-george-codreanu-angajat-in-aviatia-militara-a-sua-sunt-un-unionist-convins/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ