Biblioteca „Onisifor Ghibu” din capitala marcheaza 15 ani de la fondare

0
64

Biblioteca „Onisifor Ghibu” din capitala a marcat, joi, 31 mai, 15 ani de la fondare, devenind in acest rastimp unul din principalele centre de cultura din R. Moldova, unde se discuta despre istoria, traditiile romanilor de pe ambele maluri ale Prutului.Cu acest prilej, directorul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, Florin Rotaru, unul din promotorii infiintarii bibliotecii „Onisifor Ghibu” la Chisinau, a facut o donatie de 2 mii de titluri de carte.

Potrivit directorului bibliotecii „O. Ghibu”, Elena Vulpe, acesta nu este primul dar de acest fel facut de Biblioteca Metropolitana, ca, de altfel, si de alte institutii culturale din Romania. Astfel, fondul bibliotecii, constituit din peste 50 de mii de titluri, este format in proportie de 90 la suta din donatiile din Romania si doar 10 la suta provin de la editurile din R. Moldova.

Aniversarea, spune Elena Vulpe, a coincis cu traditionalele “Zile Ghibu” si cu aniversarea a 125-a de la nasterea marelui diplomat si om politic roman Nicolae Titulescu. Cu acest prilej, biblioteca a organizat o serie de manifestari dedicate celor doua personalitati ale culturii romanesti – un moment aniversar cu genericul „O biblioteca simbolizand o tara”, un simpozion de istorie cu genericul „Nicolae Titulescu si Europa”, un salon de carte, expozitii de documente si fotografii, lansari de carte etc. La aceste manifestari au participat personalitati marcante de pe ambele maluri ale Prutului.

sursa:http://www.azi.md/news?ID=44595

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ