Bilanț după întâlnirile dintre reprezentanții unioniștilor și liderii partidelor politice din România

0
110

 

  1. Bilanț după întâlnirile dintre reprezentanții unioniștilor și liderii partidelor politice din România

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a declarat după întâlnirea pe care a avut-o cu liberalii Ovidiu Raețchi, Mihai Voicu și Viorel Badea, că la final de discuții cu cele șapte formațiuni politice, fiecare partid își va asuma în scris anumite aspecte referitoare la unirea României cu Republica Moldova.

La finalul dialogului cu partidele politice, vom scoate de la fiecare un astfel de document, fiecare să își asume ceva în scris. (…) Tocmai am încheiat prima tură de dialog cu partidele politice, am discutat cu cei șapte concurenți electorali — PSD, PMP, ALDE, PNL, USR, ANR și PRU. Cu fiecare am discutat un program concret de asumare. Până la începutul campaniei electorale, sperăm să avem un document semnat cu fiecare dintre aceste formațiuni în perspectiva campaniei electorale. Tuturor simpatizanților unioniști li se va aduce la cunoștință ce își asumă fiecare partid”, a subliniat liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Simion a mai precizat că dacă vreun partid nu își va asuma proiectul Reunirii, le va recomanda tuturor unioniștilor să nu voteze acea formațiune politică.

http://infoprut.ro/45556-bilant-dupa-intalnirile-dintre-reprezentantii-unionistilor-si-liderii-partidelor-politice-din-romania.html

 

  1. Liderul UNIONIŞTILOR îi cere lui Dacian Cioloş „să aibă printre priorităţile guvernării subiectul Republicii Moldova”

Liderul unioniştilor, George Simion, a declarat marţi că solicită ca premierul susţinut de patid, Dacian Cioloş, să aibă unirea ca prioritate de guvernare, criticând faptul că Preşedinţia nu are o strategie coerentă în ceea ce priveşte Republica Moldova, informează Mediafax.

”Sperăm să se înfiinţeze în sfârşit o instituţie care să coordoneze strategiile pe Republica Moldova, ca în proiectul de guvernare al PNL să fie specificată reunificarea ca proiect naţional şi ca viitoarea propunere de premier, am înţeles că este Dacian Cioloş, să aibă printre priorităţile guvernării subiectul Republicii Moldova pentru că în Platforma România 100 nu am văzut asta ca prioritate”, a afirmat George Simion.

Simion a mai precizat că fiecare partid va trebui să îşi asume în scris promisiunile faţă de unionişti.

http://www.evz.ro/simion-ii-cere-lui-ciolos-sa-aiba-unirea-ca-prioritate.html

 

  1. De ce este obligatorie unirea cu Moldova

Este posibilă unirea Moldovei cu România? Absolut.

De principiu, reîntregirea României e mai degrabă o chestiune de când, nu de dacă, circumstanţele internaţionale fiind importante, iar modul în care, pe plan intern, va fi făcut reglajul fin între componenta raţională şi cea emoţională – decisiv.

http://www.digi24.ro/opinii/de-ce-este-obligatorie-unirea-cu-moldova-595653

 

  1. George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012: Jandarmeria are o dublă măsură în relaţia cu noi

George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, a declarat că Jandarmeria are o dublă măsură în ceea ce-i  priveşte pe unionişti.  Libertatea de deplasare e un drept al nostru. Au fost şi alte manifestări pentru care nu s-a acordat autorizaţie, jandarmeria foloseşte o masură dublă cu noi, a afirmat Simion la Ora de Ştiri.

E un spaţiu public în pieţe, nu am cerut apropbare, spune liderul unionist despre faptul că manifestanţii au vrut să meargă în Piaţa Universităţii, deşi nu aveau aprobare pentru acea zonă.

http://stiri.tvr.ro/george-simion–liderul-platformei-unioniste-actiunea-2012–jandarmeria-are-o-dubla-masura-in-relatia-cu-noi-_79771.html

 

  1. Liderii Platformei Unioniste s-au întâlnit cu reprezentanţi ai PNL, pe tema unirii României cu Republica Moldova

George Simion, liderul unioniştilor care au protestat, week-endul trecut, în Bucureşti, s-a întâlnit, marţi seară, la sediul PNL, cu doi reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal, potrivit unor surse liberale, mesajul PNL pentru aceştia fiind că România respectă drumul european al moldovenilor, iar subiectul unirii trebuie să fie o iniţiativă din partea moldovenilor, după finalizarea campaniei electorale în Republica Moldova.

”Fiecare s-a angajat pe un anumit segment: un fond de investiţii pentru Republica Moldova, adoptarea unei declaraţii în favoarea unirii în Parlament ş.a. Toate acestea vor fi monitorizate şi vor fi taxate dacă nu vor fi duse la îndeplinire”, a spus Simion.

Simion a mai spus că organizaţia pe care o conduce va monitoriza în ce măsură promisiunile făcute de către partide unioniştilor se vor concretiza.

http://www.news.ro/politic-intern/liderii-platformei-unioniste-s-au-intalnit-cu-reprezentanti-ai-pnl-pe-tema-unirii-romaniei-cu-republica-moldova-1922404125082016101915608267

 

  1. George Simion: Ni s-au dat garanții că PNL consideră reunirea cu Republica Moldova un aspect important

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a declarat, marți, după o întrevedere cu liberalii, că i s-au dat garanții că PNL consideră proiectul reunirii României cu Republica Moldova un aspect important.

http://www.agerpres.ro/social/2016/10/25/george-simion-speram-ca-in-proiectul-de-guvernare-al-pnl-sa-fie-specificata-reunirea-cu-republica-moldova-ca-proiect-national-18-28-48

 

  1. Ostaşii români comemoraţi la Chişinău

La Chişinău, de Ziua Armatei Române, au fost comemoraţi ostaşii români înmormântaţi în Cimitirul Eroilor.

Reporterul Victor Pogor de la Radio Chişinău informează că un sobor de preoţi ai Mitropoliei Basarabiei a oficiat un parastas în memoria ostaşilor căzuţi, iar aproximativ 100 de persoane, inclusiv elevi şi militari, i-au comemorat pe cei aproximativ 500 de militari români înmormântaţi în Cimitirul Eroilor din Chişinău, aflat în prezent în paragină.

Acest lucru a fost remarcat şi de ambasadorul României, Daniel Ioniţă, care şi-a exprimat speranţa că, împreună cu aportul autorităţilor Republicii Moldova, această problemă va fi rezolvată.

http://www.romania-actualitati.ro/ostasii_romani_comemorati_la_chisinau-95564

 

  1. Peste 1.300 de militari romani, canadieni, americani si din Republica Moldova, in exercitiul multinational Scoropions Fury 16 in poligonul Cincu

Aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova si Romania participa, in perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, la exercitiul multinational SCORPIONS FURY-16, ce se va desfasura la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre „Getica” din Cincu, anunta Ministerul Apararii Nationale.

Exercitiul este planificat de comandamentul Diviziei Multinational de Sud-Est, iar Fortele Terestre Romane participa cu aproximativ 1000 de militari din Brigada 2 Infanterie „Rovine”.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21373935-peste-1-300-militari-romani-canadieni-americani-din-republica-moldova-exercitiul-multinational-scoropions-fury-16-poligonul-cincu.htm?nomobile=

 

  1. Anatol Şalaru, mesaj de Ziua Armatei Naţionale a României

Ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, a transmis un mesaj de la mulţi ani cu ocazia Zilei Armate Naţionale a României.

http://infoprut.ro/45547-anatol-salaru-mesaj-de-ziua-armatei-nationale-a-romaniei.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ