Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” (Mălăeşti, Rîşcani)

0
122

Biserica din lemn ,,Adormirea Maicii Domnului” din satul Malaesti a fost construita la 1892. Din 1920 pana in 1922 preot paroh a fost Avacum Rusu, cantaret, Teodor Silvestrovici. In anul 1967 aceasta biserica a fost inchisa se distrusa. Pe locul ei a fost terenul sportiv al scolii. Abia din anul 1995 din initiativa fostului presedinte de colhoz Ion Anghel si Marian Martnos si a satenilor s-a luat decizia de a construi pe locul fostei biserici o biserica noua. In toamna anului 1995 locul bisericii noi a fost sfintit de Arhimandritul Rafael de la Nicoreni, preotul-paroh din satul Balaseni, Anatolie Ceaicovschi, preotul-paroh din satul Mihaileni, Veaceslav Ungureanu si preotul Ion din s. Zaicani.

Constructia bisericii a fost administrata de preotul Marcel Bargau, care a fost numit si paroh. In anul 1997-1998 biserica a fost ridicata si toate lucrarile finisate. Parohul bisericii marcel Bargau impreuna cu un sobor de preoti, printre care Protoiereii Ioan Paiu si Alexandru Damian, au sfintit biserica.

Pe parcursul anilor 1998-1999 biserica a fost deservita de preotul Ioan Borsevschi. Dupa plecarea acestuia pana in prezent biserica il are ca preot-paroh pe Viorel Dumbraveanu.

Sursa: Protopopia raionului Rîşcani

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ