Biserica ,,Naşterea Maicii Domnului” (Costeşti, Rîşcani)

0
123

Biserica cu hramul ,,Nasterea Maicii Domnului” din satul Costesti, raionul Rascani, a fost proiectata de Institutul de Proiectare din Chisinau, Inginer Casianova Galina.

Forma bisericii – corabie, cu dimensiunile 28m2 -12m2 si inaltimea 18 metri.

Locul pentru constructia bisericii a fost sfintit in anul 1989 prin binecuvantarea Epitropului de Balti Petru Paduraru, impreuna cu preotii Boris Onofras si Octavian Cocu. In 1990 a inceput constructia bisericii.

In 1996, la hramul bisericii 21 septembrie prin binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Vladimir Mitropolitului Chisinaului si a intregii Moldove impreuna cu Protopopul de Rascani, Teodor Bazatin preotul paroh Valentin Gandraman si un sobor de preoti a fost sfintit prestolul.

In anul 1999, cu prilejul jubileului de 500 ani de la atestarea documentara a s.Costesti s-a sfintit biserica de catre Mitropolitul Vladimir, Protopopul de Rascani, protoiereul Veaceslav Ungureanu, avand ca oaspete de onoare presedintele RM domnul Petru Lucinschi. Actualul preot paaroh Valentin Gandraman a fost decorat cu doua distinctii bisericesti: protoiereu si cruce de aur.
Biserica este inregistrata de catre Serviciul de Stat pentru Probleme Cultelor de pe langa Guvernul R. Moldova prin ordinul nr.211 din 26.IX.1996.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ