RSS Feed

Biserica ,,Naşterea Maicii Domnului” (Costeşti, Rîşcani)

0

iulie 26, 2010 by

Biserica cu hramul ,,Nasterea Maicii Domnului” din satul Costesti, raionul Rascani, a fost proiectata de Institutul de Proiectare din Chisinau, Inginer Casianova Galina.

Forma bisericii – corabie, cu dimensiunile 28m2 -12m2 si inaltimea 18 metri.

Locul pentru constructia bisericii a fost sfintit in anul 1989 prin binecuvantarea Epitropului de Balti Petru Paduraru, impreuna cu preotii Boris Onofras si Octavian Cocu. In 1990 a inceput constructia bisericii.

In 1996, la hramul bisericii 21 septembrie prin binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Vladimir Mitropolitului Chisinaului si a intregii Moldove impreuna cu Protopopul de Rascani, Teodor Bazatin preotul paroh Valentin Gandraman si un sobor de preoti a fost sfintit prestolul.

In anul 1999, cu prilejul jubileului de 500 ani de la atestarea documentara a s.Costesti s-a sfintit biserica de catre Mitropolitul Vladimir, Protopopul de Rascani, protoiereul Veaceslav Ungureanu, avand ca oaspete de onoare presedintele RM domnul Petru Lucinschi. Actualul preot paaroh Valentin Gandraman a fost decorat cu doua distinctii bisericesti: protoiereu si cruce de aur.
Biserica este inregistrata de catre Serviciul de Stat pentru Probleme Cultelor de pe langa Guvernul R. Moldova prin ordinul nr.211 din 26.IX.1996.


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Caută

Comentarii Recente

ChatVorbește instant cu noi !+