Boicotat de Voronin, felicitat de Băsescu

0
22

Ignorat de conducerea de vârf de acasă, marţi, în chiar a doua zi de la învestirea sa în funcţie, proaspătul primar de Chişinău a luat calea Bucureştiului, unde s-a întâlnit cu preşedintele României, Traian Băsescu, şi cu primarul capitalei române, Adriean Videanu.

La întoarcere, Dorin Chirtoacă a spus că n-a discutat cu Traian Băsescu probleme de politică. „A fost o vizită mai mult pentru felicitări… şi, în mare parte, au fost discuţii informale, care vizau administraţia locală, modul în care, acum mai mulţi ani, Traian Băsescu şi-a început activitatea la primărie. Preşedintele român, fiind conştient de faptul că Chişinăul urmează să traverseze o perioadă similară celei pe care Bucureştiul a traversat-o acum şapte ani, şi-a reafirmat sprijinul şi încrederea că vom depăşi această situaţie”, a menţionat Dorin Chirtoacă. Cu omologul său de la Bucureşti, Dorin Chirtoacă a abordat problema transportului, a infrastructurii, alte chestiuni administrative. „Am comparat evoluţia Bucureştiului cu cea a Chişinăului şi am decis consolidarea parteneriatului dintre cele două oraşe, având la bază protocolul de colaborare şi faptul că sunt municipii înfrăţite”. Cei doi primari şi-au exprimat intenţia de a conferi eroilor de la Nistru A. Ivantoc, T. Popa şi Al. Leşco titlul de cetăţean de onoare al oraşelor Bucureşti şi Chişinău.

Vizita a luat prin surprindere presa de la Chişinău, nefiind anunţată nici de primărie, nici de PL. „Am primit o invitaţie prin fax de la dl primar Adriean Videanu luni pe la ora 20.40. Au urmat câteva discuţii telefonice şi am decis să onorăm neîntârziat invitaţia”, a explicat Chirtoacă, spunând că n-a mai avut timp să anunţe presa, pentru că a plecat spre Bucureşti în toiul nopţii, cu maşina. Chirtoacă susţine că n-a ştiut de întrevederea cu Traian Băsescu până în momentul când, fiind la Adriean Videanu, au primit o invitaţie de a merge împreună la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă nu consideră că este boicotat de administraţia centrală a RM, de vreme ce nimeni din conducerea ţării nu l-a felicitat pentru victoria în alegerile locale, Chirtoacă a spus că nu ţine neapărat să primească felicitări din partea tuturor. „Nu cred că ar trebui acum să căutăm să ne atacăm reciproc. Administraţia centrală este şi ea preocupată de problemele cu care se confruntă RM. În regim de lucru, vom vedea mai departe cum va evolua situaţia”, a spus Dorin Chirtoacă.

Sursa:timpul.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ