Boom turistic in Rep. Moldova

0
305

Creștere de 54 %

 Turiștii românii aleg din ce în ce mai des să își petreacă vacanțele în Republica Moldova.Serviciul vamal moldovean precizează că un număr de 652,3 de mii de cetățeni străini au intrat în țara și că majoritatea lor erau români.Acest număr este cu 54% mai mare decât anul precedent iar după cum știți și dumneavoastră suntem în luna Mai și mai sunt 7 luni în care acest procent poate să treacă de 100%.

Fără pașaport , o campanie de succes Actiunea2012

fara-pasaport-in-basarabia1Fără niciun dubiu această explozie turistică se datorează faptului că românii pot intra acum doar cu buletinul în Rep.Moldova. Acțiunea 2012 a desfăsurat incă din luna martie a 2015 campania ,,Fără pașaport în Basarabia”.Această campanie a avut foarte multe piedici în calea sa.

„Îmi aduc aminte cu claritate starea de confuzie și îndoială față de reușita noastră.Trebuia să mergem în Chișinău și toată lumea își adusese pașaportul .Chiar am fost certat că nu aveam unul .” -Dragoș Apostol

Aceste dificultăți au fost produse deoarece la finalul aceleiași ședințe în care s-a aprobat călătoria doar cu buletinul, guvernul condus de Chiril Gaburici și-a aprobat și propria demisie, anunțată încă din data de 12 iunie. Însă după multe polemici și chiar provocări din partea comuniștilor , s-a permis trecerea frontierei doar cu buletinul.

Pas concret și incontestabil in direcția unirii

 De multe ori , chiar dacă se organizează  ample evenimente unioniste la care participă zeci de mii de oameni plini de speranța , există recalcitranți care ne reproșează că nu s-a schimbat nimic concret și ca atare mișcarea unionistă e lipsită de semnificație.Această veste minunată ne confirmă că unirea este realizabilă și poate fi folosită ca „muniție” împotrivă acelor recalcitranți și a spectatorilor care cred în unire dar sunt pasivi.

turism-moldova
Inca un motiv pentru a vizita Moldova Foto: diez.md

Locuri turistice din Moldova

Cine dorește sa descopere Moldova poate face asta citind aici

PS:Vizitatorii străini au preferat să călătorească cu mijloace de transport auto – 85,3% din numărul total de sosiri, aerian – 13,1% şi feroviar – 1,6%.

 

Reportaj din ziua noului regim de călătorie:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ