Boris Boincean – În Moldova există mari rezerve pentru majorarea fabricării de produse agricole ecologice

0
53

În Moldova există mari rezerve pentru sporirea fabricării de produse agricole ecologic pure. Acest fapt l-a declarat marţi agenţiei NOVOSTI-MOLDOVA Boris Boincean, director general al Institutul de Cercetări Ştiinţifice pentru Culturile de Cîmp „Selecţia”.

„Experienţele, pe cale le efectuează institutul pe parcursul a circa 50 de ani, denotă că la utilizarea numai a îngrăşămintelor organice, cu nivelul foarte redus de aplicare a pesticidelor pentru protecţia plantelor, se pot obţine recolte excelente, de înaltă calitate, a tuturor culturilor de cîmp”, – a spus savantul.

El este sigur că în Moldova există posibilităţi pentru sporirea fabricării produselor ecologice în viticultură, vinificaţie, legumicultură şi pomicultură.

Potrivit datelor ministerului de profil, anul trecut în sectorul cooperatist au fost comercializate 31,3 mii tone de produse vegetale ecologice. Pentru comparaţie: în 2001 s-au obţinut doar 395 tone de atare produse. Se preconizează că în 2007 suprafeţele cu acestea vor fi extinse şi vor ocupa cel puţin 18-20 mii ha.

http://newsmoldova.md/news.html?nws_id=611146

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ