Bruxelles-ul da unda verde pentru discutiile privind dezvoltarea relatiilor Moldova-U.E.

0
20

La Bruxelles a fost lansata, vineri, platforma pentru discutii formale si informale privind dezvoltarea relatiei Republicii Moldova cu Uniunea Europeana (UE), dupa expirarea Planului de Actiuni RM-UE si a Acordului de Parteneriat si Cooperare dintre Moldova si Comunitatea Europeana, transmite DECA-press.
Evenimentul a avut loc in cadrul Reuniunii informale Republica Moldova – Uniunea Europeana la care au participat viceministrii de Externe si reprezentantii permanenti ai statelor membre UE pe langa Comunitatea Europeana, reprezentantii Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene si Comisiei Europene.
In cadrul reuniunii Valeriu Ostalep, viceministrul moldovean al Afacerilor Externe si Integrarii Europene a informat reprezentantii statelor membre si institutiilor Uniunii Europene despre nivelul implementarii reformelor interne stabilite in Planul de Actiuni RM-UE, in special cu referire la domeniile prioritare prezentate in raportul de Progres al Comisiei Europene din 4 decembrie 2006 si in cadrul Consiliului de Cooperare RM-UE de la Luxemburg.
Delegatia moldoveana a prezentat oficialilor europeni optiunile R. Moldova privind principiile de baza a documentului juridic care urmeaza sa reglementeze viitoarele relatii dintre UE si R Moldova. Unul dintre aceste principii fiind includerea in documentul respectiv a mecanismelor si instrumentelor pentru asigurarea accesului treptat al cetatenilor moldoveni la cele patru libertati ale Uniunii Europene: libertatea circulatiei persoanelor, bunurilor, serviciilor si capitalului.

http://www.deca.md/?cat=info_europa&id=64

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ