Bucureştiul, sprijin de 1 milion de euro pentru înființarea unui Muzeu al Apei la Chișinău

0
107
  1. Bucureştiul, sprijin de 1 milion de euro pentru înființarea unui Muzeu al Apei la Chișinău

În Chișinău va fi înființat Muzeul Apei, iar pentru lucrări Guvernul României va acorda susținere financiară în valoare de circa 1 milion de euro.

Instituția va funcționa în cadrul Muzeului orașului Chișinău, zidit în 1892 după proiectul întocmit de celebrul arhitect Alexandru Bernardazzi, pe cel mai înalt punct al orașului vechi. Muzeul mai este cunoscut ca „Turnul de apă” pentru că de aici se furniza apa potabilă din capitală.

https://10tv.md/2018/05/01/bucurestiul-sprijin-de-1-milion-de-euro-pentru-infiintarea-unui-muzeu-al-apei-la-chisinau/

 

  1. Campania ”Un milion de semnături pentru Unire” a ajuns pe litoralul românesc

Campania ”Un milion de semnături pentru Unire” a ajuns pe litoralul românesc. De zori până în noapte, voluntarii Unirii colectează iscălituri pentru modificarea Constituției României, în vederea unirii cu Republica Moldova. Inițiativa cetățenească a fost lansată de Alianța pentru Centenar și va fi desfășurată pe ambele maluri ale Prutului până la începutul verii.

https://10tv.md/2018/05/01/video-campania-un-milion-de-semnaturi-pentru-unire-a-ajuns-pe-litoralul-romanesc/

 

  1. Gimnaziul din Vasilcău a semnat Declaraţia de Unire

Colectivul Gimnaziului „Grigore Vieru” din satul Vasilcău a semnat o Declaraţie de Unire, scrie observaorul.md. Sub ea au semnat 18 cadre didactice.

https://deschide.md/ro/stiri/social/30183/Gimnaziul-din-Vasilc%C4%83u-a-semnat-Declara%C5%A3ia-de-Unire.htm

 

  1. 4000 de puieţi de molid vor ajunge la Vulcăneşti, datorită acordului de înfrăţire cu Dărmăneşti

Autorităţile locale din oraşul Vulcăneşti au primit 4000 de puieţi de molid din partea primăriei şi consiliului local al oraşului Dărmăneşti, România graţie acordului de înfrăţire dintre cele două localităţi.

http://tvrmoldova.md/actualitate/4000-de-puieti-de-molid-vor-ajunge-la-vulcanesti-datorita-acordului-de-infratire-cu-darmanesti/

 

  1. Strângere de semnături referendum în Vama Veche. Modificarea Constituției prin referirea la Republica Moldova

Un grup de circa 30 de tineri din România și Republica Moldova colectează în aceste zile semnături pe litoralul românesc al Mării Negre. Ei le solicită turiștilor și localnicilor să semneze pentru declanșarea unui referendum privitor la reviziuirea Constituției, în sensul includerii unei referiri la unirea cu Republica Moldova ca obiectiv național.

https://www.dcnews.ro/strangere-de-semnaturi-referendum-in-vama-veche-modificarea-constitutiei-prin-referirea-la-republica-moldova_590365.html

 

  1. Firmele din Moldova își vor prezenta produsele în Piața Sfatului, la jumătatea lui iunie

Viceprimarul Costel Mihai, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Mihai Bîlba și președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, au semnat vineri, 27 aprilie, acordul de parteneriat pentru organizarea la Brașov a unei expoziții de prezentare a producătorilor din Republica Moldova, care va avea loc în perioada 15-17 iunie 2018.

http://newsbv.ro/2018/05/01/firmele-moldova-prezenta-produsele-piata-sfatului-jumatatea-iunie/

 

  1. Aniversare a 20 de ani de la fondarea Clubului Rotary Chisinau: Semnare acord de infratire Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanta – Rotary Club Chisinau

La acest eveniment au participat membri ai Cluburilor Rotary din: Suceava, Satu Mare, Vișeul de Sus Maramureș, Constanta, Ploiești – Prahova, Cahul – Republica Moldova, Polonia, precum și ai Clubului Femeilor Rotariene din Republica Moldova, acestea facând parte din Districtul 2241 România.

http://www.e-politic.ro/revista-presei/aniversare-a-20-de-ani-de-la-fondarea-clubului-rotary-chisinau-semnare-acord-de-infratire-clubul-rotary-pontus-euxinus-constanta-rotary-club-chisinau-galerie-foto-871870

 

  1. LISTĂ CENTENAR 100 – Monument ridicat în memoria participanţilor din Giuleşti la Marea Unire

În şedinţa Comitetului Interministerial de la finele lunii trecute au fost supuse, spre aprobare, o listă de manifestări, acţiuni şi proiecte cu anvergură regională, judeţeană sau locală, precum şi o listă de manifestări, acţiuni şi proiecte cu anvergură naţională şi internaţională. Pentru aceste proiecte au fost solicitate instituţiilor publice clarificări suplimentare, potrivit informării prezentate de ministrul Culturii şi identităţii naţionale în şedinţa Comitetului Interministerial. Tot spre aprobare a fost supusă şi lista de manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare a Centenarului Marii Uniri şi a Primului Război Mondial cu anvergură naţională /internaţională, proiecte înregistrate la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale ulterior datei de 23 martie.

https://www.axanews.ro/mm/lista-centenar-100-monument-ridicat-in-memoria-participantilor-din-giulesti-la-marea-unire.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ