„Bună ziua, semnaţi pentru Unire!” | Eroii de la SMURD Iaşi s-au întors acasă după o ceremonie cu onoruri militare la Chişinău

0
102
  1. „Bună ziua, semnaţi pentru Unire!”

Elevi la diferite licee din Chişinău: Gheorghe Asachi, Mihail Kogălniceanu, Orizont, Mircea Eliade, etc, s-au înscris în această asociaţie ca să facă ce n-au reuşit părinţii şi bunicii lor: Unirea!, spun ei. „Deşteptăm conştiinţa naţională, cu asta ne ocupăm noi”, îmi spune Adrian Solonari, elev în clasa a 11-a la liceul „Orizont”.

http://www.jc.md/buna-ziua-semnati-pentru-unire-fotoreportaj/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ZiarJurnalDeChisinau+%28Jurnal+de+Chi%C5%9Fin%C4%83u%29

odip

 

  1. Republica Moldova și România, umăr la umăr în clasamentul pentru contribuția la binele umanității

Republica Moldova și România se află în primul sfert al clasamentului Good Country Index 2016, care examinează modul în care statele lumii contribuie la binele comun al umanităţii, raportat la mărimea ţării respective.

http://infoprut.ro/44265-republica-moldova-si-romania-umar-la-umar-in-clasamentul-pentru-contributia-la-binele-umanitatii.html

 

  1. Unirea Moldovei cu România, ar fi un lucru benefic pentru Europa?

Proiectul reunirii se bucură din ce în ce mai mult de sprijinul oamenilor de rând. Cetățenii României susțin cauza reunirii, astfel că, dacă în 2006 doar 44% dintre aceștia erau de acord cu proiectul reunirii, în anul 2015 numărul susținătorilor a crescut semnificativ. Potrivit unui sondaj desfășurat la comanda Adevărul, la întrebarea „Dacă integrarea europeană a Rep. Moldova ar fi imposibilă, ați fi de acord cu unirea Rep. Moldova cu România?” 61% dintre respondenți au răspuns afirmativ. În plus, 44% dintre respondenți au răspuns că au văzut măcar o dată inscripția „Basarabia – pământ românesc” sau „Basarabia e România”.

http://crimemoldova.com/md/news/politika/unirea-moldovei-cu-rom-nia-ar-fi-un-lucru-benefic-pentru-europa/

 

  1. Eroii de la SMURD Iaşi s-au întors acasă după o ceremonie cu onoruri militare la Chişinău

Trupurile neînsufleţite ale echipajului SMURD Iaşi – pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Şocae, medicul Mihaela Dumea şi asistentul medical Gabriel Sandu – au fost aduse în ţară, după o ceremonie cu onoruri militare care s-a desfăşurat în R. Moldova.

Convoiul care transportă trupurile neînsufleţite ale celor patru membri ai echipajului elicopterului prăbuşit în Republica Moldova se îndreaptă spre Iaşi.

http://www.radiochisinau.md/eroii_de_la_smurd_iasi_s_au_intors_acasa_dupa_o_ceremonie_cu_onoruri_militare_la_chisinau-34195

 

  1. România si Republica Moldova, noi premii la cea de-a XXV-a editie a Concursului International de Poezie “Giovani e Poesia” Triuggio-ITALIA

Concursul Internațional de Poezie de la Triuggio a reunit și la prezenta ediție sute de candidați la premiile oferite de un juriu special format, care analizează creațiile poetice, majoritatea aparținand cu precădere copiiilor de la școala primară până la liceu, dar si adulti. Concursul este o manifestare care reuneste o importantă participare internațională, fiind prezente în concurs mai mult de 20 de țări și se bucură de organizarea, colaborarea și patronajul mai multor parteneri.

Incepând cu anul 2009, Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener și susținător al concursului, inițiind legătura cu mai multe școli din România si Republica Moldova, pentru înscrierea și participarea elevilor la acest proiect.

http://www.gazetaromaneasca.com/societate/societate/cultur/romania-si-republica-moldova-noi-premii-la-cea-de-xxv-a-editie-a-concursului-international-de-poezie-giovani-e-poesia-triuggio-italia.html

 

  1. Producțiile a doi regizori din Moldova sunt prezentate la Zilele Filmului Românesc TIFF

Doi regizori din Republica Moldova participă la Festivalul Internațional de Film din Transilvania, care se desfășoară la Cluj-Napoca de pe data de 27 mai până pe 5 iunie 2016. Este vorba de Igor Cobileanski cu filmul „Afacerea est” și de Pavel Cuzuioc cu filmul „Raisa”.

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=35195

 

  1. Zeci de muzeografi din Republica Moldova, în vizită de lucru la București

41 de muzeografi din Republica Moldova vor avea ocazia să se perfecționeze în domeniul lor de activitate în cadrul unui proiect desfășurat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, în perioada 6 – 9 iunie 2016.

http://infoprut.ro/44267-zeci-de-muzeografi-din-republica-moldova-in-vizita-de-lucru-la-bucuresti.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ