Businessmanii din Turcia sint interesati sa investeasca in Moldova

0
50

Despre acest lucru au discutat, miercuri, premierul Vasile Tarlev si Fatma Firat Topcuoglu, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Turciei in Moldova in cadrul unei intrevederi.

Ambasadorul a afirmat ca zilnic primeste solicitari de la oamenii de afaceri din Turcia de a contribui la dezvoltarea afacerilor in Moldova, in special in domeniul industriei, constructiilor drumurilor, dezvoltarea infrastructurii etc.

Diplomatul a apreciat acest fapt, mentionind ca sporirea volumului schimburilor comercial-economice de la 60 mln. dolari in anul 2003 la 160 mln. in 2006 constituie un argument relevant in favoarea dezvoltarii continue a relatiilor comercial-economice dintre statele noastre.

In alta ordine de idei oficialul turc a reafirmat disponibilitatea tarii sale de a sustine Moldova in cadrul organismelor regionale si internationale, precum si in urgentarea solutionarii pasnice a problemei transnistrene, cu respectarea suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a Moldovei.

Vasile Tarlev a adus multumiri ambasadorului pentru contributia la dezvoltarea raporturilor de cooperare bilaterala si implementarea mai multe proiecte de ordin social in Moldova.

Premierul a pledat pentru atragerea investitiilor turce in Moldova, relatind despre eforturile Guvernului in vederea crearii unui climat de afaceri favorabil in tara noastra. In context primul-ministru si-a exprimat increderea ca companiile mixte moldo-turce si cele turce din Moldova vor beneficia de recentele initiative ale Presedintelui Vladimir Voronin de liberalizare a economiei.

In alt context seful Executivului a solicitat sprijinul diplomatului in vederea simplificarii sistemului de taxe pentru vinurile moldovenesti in zonele turistice ale Turciei, taxe care depasesc de citeva ori pe cele aplicate vinurilor din alte state.

sursa: http://www.ziare.ro/articol.php?id=1176344597

NICIUN COMENTARIU

  1. Pe cand investitii ale oamenilor de afaceri ( si chiar ale Statului )
    din Romania in R. Moldova .Sau ,de exemplu , Centre de recrutare pentru
    munca in Romania , care acum apeleaza la China !

LĂSAȚI UN MESAJ