Businessmenii creştin-democraţi s-au întrunit într-o asociaţie

0
41

La Chişinău a fost lansată, zilele trecute, Asociaţia Businessmenilor Creştin-Democraţi, la care au participat peste 40 de oameni de afaceri din Republica Moldova, precum şi delegaţii din străinătate. Constituirea acestei asociaţii a fost posibilă după stabilizarea contextului politic moldovean, când oamenii de afaceri au căpătat, în sfârşit, posibilitatea de a-şi manifesta deschis suportul pentru Partidul Popular Creştin Democrat, care, din 2005, este membru al Partidului Popular European.
La adunarea de lansare a Asociaţiei Businessmenilor Creştin-Democraţi a participat Patrick Voeller, secretarul general al Uniunii Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii (SME Union) a Partidului Popular European. Această organizaţie reuneşte reprezentanţii cercurilor de afaceri din 27 ţări europene şi le reprezintă interesele la nivelul Comisiei Europene şi al Parlamentului European. Patrick Voeller i-a asigurat pe oamenii de afaceri creştin-democraţi din Republica Moldova de deplina susţinere din partea PPE şi a SME Union.
În cadrul reuniunii, oamenii de afaceri creştin-democraţi au menţionat că peste 700 000 moldoveni sunt nevoiţi să-şi caute de lucru peste hotarele ţării. Din această cauză, este extrem de importantă dezvoltarea în ritmuri sporite a afacerilor mici şi mijlocii, care ar face economia Moldovei atractivă pentru forţa de muncă locală, dar şi pentru investitorii străini.
După ce Rusia a lansat blocada vinurilor şi altor produse moldoveneşti, businessmenii moldoveni au început să caute mai activ pieţe de desfacere în Uniunea Europeană. În acest sens, în cadrul şedinţei de lansare a Asociaţiei Businessmenilor Creştin-Democraţi a fost constituită o bază de date a afacerilor autohtone, care va fi pusă la dispoziţia partenerilor din SME Union în scopul stabilirii unor legături de afaceri.
autor:Vlad PLĂMĂDEALĂ, pentru FLUX

sursa:http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=19833&cat=Editia%20de%20Vineri&rub=Economie&num=12

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ