Buzăul a votat unirea cu Republica Moldova

0
214

 

  1. Buzăul a votat unirea cu Republica Moldova

Cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au votat joi, în unanimitate, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova, relatează Agerpres.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/consilierii-locali-au-adoptat-o-declaratie-de-unire-a-municipiului-buzau-cu-republica-moldova-895755

 

  1. Declarație de Reunire, adoptată de Lugoj!

Consiliul Local al municipiului Lugoj, județul Timiș, a votat joi o Declarație de Reunire, prin intermediul căreia își exprimă solidaritatea cu autoritățile locale din Republica Moldova care au votat pentru Unirea cu România și îndeamnă unitățile administrativ-teritoriale de pe ambele maluri de Prut să le urmeze exemplul.

http://infoprut.ro/49551-declaratie-de-reunire-adoptata-de-lugoj.html

 

  1. Încă o localitate a votat Unirea!

Nicio zi fără Declarații de Unire! Numărul localităților care au votat Unirea ajunge la 115. Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, își oficializează dorința de Unire cu Țara-Mamă.

https://10tv.md/2018/03/15/inca-o-localitate-a-votat-unirea/

 

  1. Satul de baștină al lui Iurie Leancă a votat UNIREA

Satul Nou din raionul Cimișlia a devenit a 114-a primărie care a adoptat declarația de Unire cu România. Primarul, Natalia Chistol, a declarat pentru 10TV, că are așteptări mari de la acest demers simbolic. Ea consideră că Unirea va aduce un trai mai bun pentru cetățenii din Satul Nou și întreaga republică.

https://10tv.md/2018/03/15/doc-satul-lui-iurie-leanca-a-votat-unirea/

 

  1. Primarul care l-a ironizat pe Dodon la o „tăiere de panglică”: Nu e preşedinte, e sluga lui Putin. Face totul pentru a-şi mulţumi stăpânul

Liderul de la Chişinău nu este autonom şi nici nu respectă statutul oficial pe care îl are, consideră unul dintre edilii moldoveni care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Zilele trecute, la o ceremonie oficială, primarul Vitalie Şalari nu a ezitat să-l ridiculizeze pe Igor Dodon în cadrul unui eveniment oficial la care au participat amândoi.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/primarul-care-l-a-ironizat-pe-dodon-la-o-taiere-de-panglica-nu-e-presedinte-e-sluga-lui-putin-face-totul-pentru-a-si-multumi-stapanul-895569

 

  1. Fundația Corneliu Coposu lansează un concurs de eseuri pe tema Marii Uniri. Iată condițiile pentru participare

Fundația „Corneliu Coposu” organizează un concurs de eseuri pe tema Marii Uniri, informează organizația într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

„GENERAȚIA MARII UNIRI – PERSONALITĂȚI, DEMNITARI ȘI MARTIRI” este numele temei pe care tinerii participanți trebuie să o abordeze.

https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Fundatia-Corneliu-Coposu-lanseaza-un-concurs-de-eseuri-pe-tema-Marii-Uniri.-Iata-conditiile-pentru-participare-149819

 

  1. REVOLTĂTOR // Un primar unionist trăiește un COȘMAR. „Nu sunt protejat de nimeni, nu am bani – pot să-mi fabrice câte un dosar penal pe zi”

Primarul satului Puhoi, Petru Frunze, declară că este în continuare intimidat și că i se fabrică un nou dosar prin metode ilegale și probe false.

În mesajul său postat pe o rețea de socializare, Frunze spune că:

„Astăzi fiind invitat la organul de investigație, am fost telefonat să fiu audiat pe baza altei plângeri la fel dubioasă. Deja plângerea este depusă de cei care au interese din ruta de pasageri.”

https://www.timpul.md/articol/revoltator—-un-primar-unionist-traiete-un-comar–nu-sunt-protejat-de-nimeni-nu-am-bani—pot-sa-mi-fabrice-cate-un-dosar-penal-pe-zi-128258.html

 

  1. Caravana limbii române în șase localități din sudul Republicii Moldova

Copiii din stânga Prutului au prilej de bucurie. Piesele de teatru pentru copii „Nunta lui Tândală” și „Amintiri din copilărie”, jucate de actorii Teatrului „B. P. Hașdeu” din Cahul vor ajunge în șase localități din sudul Republicii Moldova: Cantemir, Leova, Cimișlia, Comrat, Taraclia și Vulcănești.

http://infoprut.ro/49546-caravana-limbii-romane-sase-localitati-din-sudul-republicii-moldova.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ