Călătoria acasă

2
210

ro-tricolor-ochiZilele trecute am trăit un vis. Am vizitat România. Ştiu că, în timp ce scriu aceste relatări, mi-e cu neputinţă să redau amintirile şi senzaţiile trăite de mine acolo, chiar şi acum, amintindu-mi. Doar imaginaţi-vă un vis, care devine realitate peste noapte.

Aşadar, călătoria mea a început în Chişinău, şi cum eu sunt o fire interesantă, am întârziat, fiind de dimineaţă în oraş, plecarea fiind plănuită la 23:00. Oricum, treaba a mers de minune, chiar de am avut o noapte nu din cele mai bune, cu somn de 10-15 minute, cei care au călătorit cu autocarul noaptea ştiu cum e.

Dimineaţa, răsăritul soarelui mi-a spus “Bun venit în România”. Acel cer aprins de focul soarelui care părcă era o naştere a unei stele din oul intergalactic. Contactul cu pământul strămoşilor mi sa întipărit pentru totdeauna în minte. Când am ajuns la destinaţie am mai avut parte de o surpiză a ţării mele: Dunărea. Un râu nesecat al conştiinţei neamului român, ma apucat o satisfacţie indescriptibilă, milioane de neuroni lucrau doar pentru trezirea unui singur sentiment, o pace şi, totodată, o groază imensă ma pătruns, mi-era frică de ziua în care aveam să fiu nevoit s-o părăsesc. România pe care am cunoscut-o eu, e o ţară a oamenilor deschişi şi sinceri, oameni conştienţi şi inteligenţi, există şi o altă Românie, de care mulţi vorbesc cu scârbă, de asta eu sunt foarte fericit că am reuşit să văd ţara fraţilor mei de sânge tricolor, nu pe cea a sclavilor ipocriziei.

Am observat că oamenii cu care am avut plăcerea să-mi petrec acest weekend, oameni cu conştiinţa trează, care ştiau că nu pleacă în altă ţară, ci acasă, sunt oameni inteligenţi şi culţi, oameni cu o afirmare de invidiat, în societate . Oameni exemplu. Asta face raportul dintre un român cu conştiinţa brează şi un român spălat pe creier, care se autoproclamă “moldovan”. Sunt oameni care nu cred în tot ce li se spune ci analizează ei singuri, fac concluzii nu copie idei fără noimă. Ăştia sunt românii, un popor care nu se lasă dus de nas sau subjugat. Popor demn.

Asta a fost România mea şi întâlnirea mea cu ea. Micul român a vizitat pentru prima dată ţara sa, doar la 18 ani, cât de straniu n-ar părea.

2 COMENTARII

  1. Felicitari pentru implinirea visului 🙂 Sper sa vi cu toata basarabia data viitoare la o re-unire 🙂 ..de data asta speram sa fie chiar pe vecie.

LĂSAȚI UN MESAJ