Campania “1 milion pentru Unire” în plină desfăşurare

0
149
  1. Campania “1 milion pentru Unire” în plină desfăşurare

La data de 28 aprilie, zeci de voluntari ai asociaţiilor unioniste, membre a Alianţei pentru Centenar, au colectat semnături pentru Unire în Braşov, iar zilele următoare, până pe 1 mai, vor merge să colecteze semnături în Valea Prahovei, Constanța şi Vama Veche. 

Campania este demarată de Alianța pentru Centenar, care îşi propune să strângă un milion de semnături pentru modificarea Constituției României, în vederea unirii cu Republica Moldova. Reprezentanţii Alianței și-au propus ca până la începutul verii să adune toate semnăturile.

https://10tv.md/2018/04/28/campania-1-milion-pentru-unire-in-plina-desfasurare/

 

  1. Concert de cântece patriotice la Moineşti

Centrul Cultural „Lira” din Moineşti găzduieşte marţi, 1 mai, Concertul extraordinar de folclor şi cântece patriotice „Noi suntem ai României”, în interpretare coral-instrumentală, protagonişti fiind Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului şi Orchestra Folclorică Muzica Divertis din Chişinău, dirijate de arhidiaconul Ion Iulian Dumitru. Invitatul special la acest eveniment va fi îndrăgitul interpret de muzică populară Ion Paladi, din Republica Moldova. Această acţiune se înscrie în seria de activităţi culturale pe care Protopopiatul Moineşti le derulează în acest an, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „2018 – Anul Omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”, Biserica manifestându-şi astfel grija pentru conservarea şi promovarea valorilor tradiţionale româneşti. Concertul începe la ora 18,00, iar intrarea la eveniment va fi liberă şi în limita locurilor disponibile.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/concert-de-cantece-patriotice-la-moinesti–217425760.html

 

  1. Constantin Codreanu, despre Dodon: „A candidat și el la primărie și a pierdut… Va pierde și minidodonul Ceban”

Candidatul pentru alegerile locale din Chișinău, Constantin Codreanu, spune că implicarea lui Igor Dodon în campania pentru primăria Chișinău, în susținerea candidatului Ion Ceban, ar arăta că „miza acestuia la alegeri este imensă”. Totodată, Codreanu susține că așa cum anterior n-a câștigat Dodon șefia capitalei, nu o va câștiga nici Ion Ceban.

http://unimedia.info/stiri/constantin-codreanu–despre-dodon-a-candidat-si-el-la-primarie-si-a-pierdut%E2%80%A6-va-pierde-si-minidodonul-ceban-152805.html

 

  1. Centenarul filmului românesc a fost lansat la Chişinău

100 de filme din cinematografia românească vor fi difuzate în 100 de oraşe din România, Republica Moldova şi Cernăuţi, pe parcursul anului 2018, an în care sunt marcaţi 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Acţiunea este parte a Centenarului Filmului Românesc, deschis vineri, 27 aprilie, la Chişinău, la aproape 100 de zile de la lansarea evenimentului la Iaşi, România, transmite IPN.

https://deschide.md/ro/stiri/cultura/30100/Centenarul-filmului-rom%C3%A2nesc-a-fost-lansat-la-Chi%C5%9Fin%C4%83u.htm

 

  1. #eusuntromania Unu pentru toţi. Pasiunea pentru munte şi imagine, împărtăşită cu publicul TVR

Un tânăr român, pasionat de natură şi de imagine, a dorit să împărtăşească experienţele sale unice în anul care marchează Centenarul Marii Uniri. Sunt filmări impresionante, peisaje surprinse în locaţii foarte greu accesibile – clipuri difuzate, între programe, de Televiziunea Română.

http://tvrmoldova.md/centenar/eusuntromania-unu-pentru-toti-pasiunea-pentru-munte-si-imagine-impartasita-cu-publicul-tvr/

 

  1. Euroregiunea Prutul de Sus susţine construcţia unui drum rapid Nord-Sud, la Est de Carpaţi

Euroregiunea Prutul de Sus a adoptat o rezoluţie pentru susţinerea realizării unui drum rapid Nord-Sud, la Est de Carpaţi, care să treacă prin România şi Ucraina. Rezoluţia a fost adoptată la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi urmează să fie transmisă Guvernelor României, Ucrainei şi Republicii Moldova. Gheorghe Flutur a fost prezent, ieri, în regiunea Cernăuţi, din Ucraina, la şedinţa Euroregiunii Prutul de Sus. În cadrul şedinţei a avut loc predarea preşedinţiei acestui organism, deţinută de localitatea Bălţi, din Republica Moldova, către oraşul Cernăuţi. Flutur a precizat că în cadrul discuţiilor a fost votată cu unanimitate rezoluţia de susţinere a construcţiei unui coridor rutier care să lege Marea Baltică de Marea Neagră, respectiv Gdansk-Varşovia-Lviv-Cernăuţi-Suceava-Bucureşti-Sofia, precum şi susţinerea necesităţii introducerii în reţeaua TEN-T a unor trasee rutiere pe teritoriul celor trei ţări, care să realizeze conexiuni la acest coridor.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-04-28/Euroregiunea-Prutul-de-Sus-sustine-constructia-unui-drum-rapid-Nord-Sud-la-Est-de-Carpati

 

  1. „Hora Unirii”, portul şi folclorul – însufleţitoare dovezi ale românismului, apreciate de străini din zeci de ţări de pe patru continente

Când citiţi aceste rânduri, cu siguranţă mii de străini din Europa, Africa, America şi Asia mai trăiesc încă emoţia de a se fi prins, nu cu multe zile în urmă, alături de români, în „ Hora Unirii”, şi deopotrivă de a fi încercat paşii altor dansuri populare de pe meleagurile noastre, de a fi privit cu încântare ii şi costume tradiţionale autentice, de a fi ascultat cântece din folclorul românesc şi de a fi încercat să repete, inclusiv punând mâna la inimă, aşa cum au văzut în jurul lor, cuvintele melodiei „Noi suntem români”.

http://ziarulprahova.ro/2018/04/hora-unirii-portul-si-folclorul-insufletitoare-dovezi-ale-romanismului-apreciate-de-straini-din-zeci-de-tari-de-pe-patru-continente/

 

  1. Eveniment de Centenar: „Marea Unire de la 1918″

CONFERINTÃ… Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad are deosebita plãcere de a vã invita la conferinta intitulatã „Marea Unire de la 1918″ ce va avea loc duminicã 29 aprilie, ora 11.00, la sediul central al muzeului din strada Vasile Pârvan, nr. 1. Invitatul special al acestei conferinte este profesorul universitar dr. Ion Agrigoroaiei din Iasi.

http://www.vremeanoua.ro/eveniment-de-centenar-%E2%80%9Emarea-unire-de-la-1918

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ