Campania 100.000 de cărţi pentru Centenar a ajuns la Pepeni, Sângerei

0
98
  1. Maestrul Eugen Doga în concert dedicat Marii Uniri la Viena. Românii din Austria, așteptați

Asociatia „Mihai Eminescu” din Viena, cu susținerea Institutului Cultural Român, organizează un concert festiv dedicat Centenarului Marii Uniri care va avea loc la Viena, transmite Romanian Global News.

Maestrul Eugen Doga urmează să-și prezinte creațiile, alături de Orchestra Teleradio-Moldova de la Chisinău, dirijor Dumitru Cârciumaru, soliştii Mariana Bulicanu (soprană), Ana Maria Donose (soprană), Ion Timofti (tenor) și Vitalie Advahov la acordeon, pentru prima dată în orașul numit și „capitala muzicii”.

https://10tv.md/2018/05/25/austria-maestrul-eugen-doga-in-concert-dedicat-marii-uniri-la-viena-romanii-din-viena-asteptati/

 

  1. Campania 100.000 de cărţi pentru Centenar a ajuns la Pepeni, Sângerei

O nouă donaţie în cadrul Campaniei „100.000 de cărţi pentru Centenar”. Fondul de carte românească din comuna Pepeni, raionul Sângerei, a fost completat. Deputatul Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, şi preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, Ion Leaşcenco, au participat la eveniment.

http://tvrmoldova.md/centenar/video-campania-100-000-de-carti-pentru-centenar-a-ajuns-la-pepeni-sangerei/

 

  1. Premiile Reuniunilor Culturale „Alecsandriada”, ediţia a II-a

În ultima zi a Reuniunilor Culturale „Alecsandriada”, organizate sub patronajul Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi Societatea Ştiinţifică „Vasile Alecsandri, a avut loc Gala Premiilor acestei importante manifestări culturale, artistice şi ştiinţifice.

În Sala Mare a Teatrului Municipal „Bacovia”, în prezenţa unui public iubitor de teatru şi poezie, a invitaţilor la Reuniunile Culturale, poeţi, romancieri, dramaturgi, critici şi istorici literari din Republica Moldova, Bucovina de Nord şi România, au asitat la un regal al spiritului şi culturii române, pus sub semnul celui care a dat naştere, a contribuit şi a înnobilat literatura română modernă, poetul, prozatorul, dramaturgul şi diplomatul Vasile Alecsandri, născut aici, în Bacău.

https://www.desteptarea.ro/premiile-reuniunilor-culturale-alecsandriada-editia-ii/

 

  1. Mai multe baloane cu aer cald s-au inaltat deasupra Orheiului, iar cei care s-au incumetat sa urce in ele, au vazut Codrii de sus

Mai multe baloane cu aer cald s-au inaltat deasupra Orheiului, iar cei care s-au incumetat sa urce in ele, au vazut Codrii de sus. Rand pe rand, baloanele au fost inaltate de piloti profesionisti din patru tari. Daca de dimineata, totul a trecut perfect, spre seara, vremea si-a spus cuvantul, asa ca toate baloanele au ramas la sol.

Piloti din Ucraina, Romania, Ungaria si Republica Moldova s-au adunat ieri la Orheiul Vechi, unde si-au demonstrat maiestria. Inainte de a ridica baloanele in aer, acestia s-au convins ca vremea le permite sa o faca.

http://protv.md/stiri/actualitate/mai-multe-baloane-cu-aer-cald-s-au-inaltat-deasupra-orheiului—2258461.html

 

  1. Moldova, Georgia și Ucraina fac front comun împotriva propagandei ruse

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, alături de înalți ofiali europeni și americani, felicită poporul georgian cu ocazia celor 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene. Andrian Candu a participat la Tbilisi, la ceremonia oficială organizată de autoritățile georgiene cu ocazia centenarului.

Referindu-se la proiectele comune pentru R. Moldova și Georgia, Andrian Candu a opinat că Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mai activ în rezolvarea conflictelor din vecinătatea sa. El a specificat că în Republica Moldova, în special în contextul alegerilor din anul acesta, suntem îngrijorați de amenințările legate de propagandă și destabilizări generate de Federația Rusă.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/31567/R-Moldova-Georgia-%C8%99i-Ucraina-fac-front-comun-%EEmpotriva-propagandei-ruse.htm

 

  1. Promo Lex: Care ar fi fost rezultatele alegerilor din 20 mai dacă s-ar fi votat în sistem uninominal

Asociația Promo-LEX prezintă rezultatele unui exercițiu de simulare prin care a dorit să arate care ar putea fi scorurile electorale ale primilor trei concurenți clasați după turul I al alegerilor locale noi din 20 mai 2018 din mun. Chișinău (incluși în ordinea înscrierii în buletinele de vot), în eventualitatea proiectării rezultatelor acestora pe circumscripțiile uninominale constituite pentru alegerile parlamentare.

https://deschide.md/ro/stiri/social/31536/Promo-Lex–Care-ar-fi-fost-rezultatele-alegerilor-din-20-mai-dac%C4%83-s-ar-fi-votat-%C3%AEn-sistem-uninominal.htm

 

  1. Onești: Monumentul Eroilor, dezvelit de Centenar

În semn de recunoștință și pentru eterna proslăvire a celor care au sfințit cu sângele lor actul Marii Uniri de la 1918 și pentru a le elogia faptele istorice, joi a fost dezvelit Monumentul Eroilor de pe Bulevardul Oituz nr. 1 și s-au oficiat ceremonii religioase de pomenire a eroilor neamului, iar în cadrul evenimentelor festive derulate la Monumentul “Regina Maria”, veteranii celui de-al II-lea Război Mondial au primit plachete și diplome de onoare pentru faptele lor eroice săvârșite sub arme.

https://www.desteptarea.ro/onesti-monumentul-eroilor-dezvelit-de-centenar/

 

  1. Drumul lui CUZA-VODĂ spre București. Ce a spus REGELE Carol I la jubileul UNIRII

Alegerea lui Cuza a produs pe ambele maluri ale Milcovului o explozie de bucurie. După ce a fost ales domn și în Muntenia, Cuza a pornit spre București, ajungând pe 5 februarie 1859 la Focşani. Mii de oameni l-au întâmpinat în drumul dinspre Mărăşeşti, pe unde venea de la Iaşi. Pe uliţe şi în faţa curţii boierilor Dăscălescu, unde avea să poposească, s-au înălțat patru arcuri de triumf, împodobite cu verdeaţă şi înfăşurate în pânză tricoloră.

http://evz.ro/drumul-cuza-voda-spre-bucuresti.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ