Campania „Aducem Basarabia acasă” – lansată la Vaslui și Vâlcea

0
73

fata11-300x300 Filialele din Vâlcea și Vaslui a Platformei Civice Acțiunea 2012 vă invită joi, 25 aprilie la conferinţele de presă prilejuite de lansarea celei mai ample campanii de strângere de semnături pentru apropierea dintre România și Republica Moldova, sub genericul ,,Aducem Basarabia acasă”.

Astfel, la Vâlcea, campania “Aducem Basarabia acasă” va fi lansată joi, 25 aprilie, ora 14.00, la Muzeul Județean iar la Vaslui, evenimentul va avea loc în sala de conferințe a Inspectoratului pentru Calitatea Semințelor și Materialului Roditor Vaslui, aleea Salcâmilor, nr.2.

În România, voluntarii campaniei “Aducem Basarabia acasă” și-au propus să colecteze cel puțin 100.000 de semnături din cel puțin 10 județe ale României care să susțină o inițiativa legislativă a cărei scop este să apropie cele două maluri de Prut și vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România. Vâlcea și Vaslui fiind unele din județele în care această campanie va avea loc, debutul fiind reprezentat de această conferință de presă.

Amintim că această campanie cu genericul „ADUCEM BASARABIA ACASĂ” își propune colectarea a 200.000 de semnături pentru sprijinirea unei inițiative legislative care va apropia decisiv cele două state românești, acesta fiind cel mai important exercițiu democratic de după 1990 privind românii din stânga Prutului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ