Campania ,,Aducem Basarabia acasă” ajunge la Chișinău

0
59

300x250Joi, 27 iunie 2013, în cadrul unei conferințe de presă, la Chișinău va fi lansat cel mai important exercițiu democratic din spațiul românesc după anul 1990 privind românii dintre Prut și Nistru. Campania de strângere de semnături ADUCEM BASARABIA ACASĂ își propune colectarea a 100.000 de semnături pentru sprijinirea unei inițiative legislative care va apropia decisiv cele două state românești.

Odată adoptată, legea ar face din Republica Moldova o prioritate a statului român. Printre prevederile cele mai importante se numără crearea unei instituții în subordinea primului ministru care să se ocupe de coordonarea strategiilor pentru cel de al doilea stat românesc, obținerea mai ușoară a vizelor de intrare în România de către românii de peste Prut, precum și integrarea basarabenilor în viața socio-culturală din România.
Chișinăul se alătură campaniei din Țară întrucât circa jumătate de milion de persoane și-au redobândit cetățenia română după căderea regimului sovietic. Mizăm pe simțul lor civic, pentru a demonstra în fapte dorința lor de a fi parte a neamului românesc.

De la lansarea campaniei au fost colectate circa 70.700 de semnături, tot mai mulți români atât din țară, cât și din diasporă alăturându-se inițiativei.

La Chișinău, în Scuarul Europei va fi amplasat un cort începând cu data de 28 iunie, în fiecare weekend până la data de 28 iulie.
Lansarea campaniei va avea loc joi, 27 iunie 2013, cu începere de la ora 11.00, în sala de conferințe a Agenției IPN (Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446), reprezentanții mass-media fiind așteptați la eveniment.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ