Campania „Aducem Basarabia acasă”: „am semnat pentru bunicul meu PETRESCU IOAN, colonel în armată, care și-a dat viața pentru România Mare”

0
96
CAM_1290
Vlada Angela, semnatară pentru revenirea Basarabiei acasă

Colectara semnăturilor din cadrul campaniei aducem „Aducem Basarabia acasă” continuă în toată țara, inclusiv  la Târgoviște. Ca și la celelalte puncte de colectare din țară, la Târgoviște, cei mai mulți dintre românii care se apropie de corturile noastre, au povești apare, amintiri și emoții mai mult sau mai puțin dureroase, legate de istoria zbuciumată a românilor, dar mai ales atunci când aud de Basarabia.

Oamenii vin cu lecții întregi de istorie învățate de-a lungul vieții, oamenii vin cu propriile istorii și povestiri de pe fronturile războiului, amintiri ale bunicilor prizonieri sau pomeniri ale celor căzuți în numele României Mari, vin să semneze pentru că, încă, simt datoria morală față de țara lor, care până astăzi rămâne dezbinată, și față de cei care au luptat pentru acest ideal.

Una din zecile de istorii auzite astăzi la cort, aparține doamnei Vlada Angela, fostă profesoară de limbă română și franceză, a cărui bunic a căzut pe fronturile războiului pentru apărarea patriei în fața armatelor străine, și care a ținut să ne lase un mesaj pe care să-l transmitem mai departe: „Astăzi, 18.05.2013, am semnat cu drag pentru Basarabia mea iubită. În mod special, am semnat pentru bunicul meu PETRESCU IOAN, colonel în armată, care la o vârstă de 33 de ani(tânăr) și-a dat viața pentru România Mare sau Adevărata Românie. Să revină granițele noastre furate de ruși. Doamne ajută pe Români!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ