Campania “O oră de istorie pentru Basarabia” ajunge și la Botoșani

0
75

afis_ora_basarabiaElevii botoșăneni se vor alătura celor peste 10 000 de elevi din toate județele României implicați în cadrul campaniei ,,O oră de istorie pentru Basarabia”, proiect desfășurat sub egida Platformei Civice Acțiunea 2012 și Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație în colaborare cu peste 120 de licee din țară.

Voluntarii platformei se vor întalni în cadrul proiectului cu elevii liceelor din Botoșani în zilele de joi si vineri.

Program: joi, 4 aprilie, ora  9-10,  Liceul Sanitar Grigore Antipa
ora 10-11, C.N. Mihai Eminescu
ora 12-16, Liceul Economic Octav Onicescu
vineri,5 aprilie, ora 8-10,Liceul Pedagogic Nicolae Iorga

,,Vrem să promovăm mesajul “Basarabia e România” dincolo de înscrisurile pe care le vedem în toată România. E nevoie ca tinerii să fie corect informaţ, iar numărul mare de elevi participanţi confirmă interesul crescut al acestora faţă de soluţionarea greșelilor istoriei. Aducerea românilor basarabeni acasă este un act de care cu toţii suntem responsabil nominal, nu doar politicienii”, a declarat Lulea Marius, co-preşedintele Platformei Civice Acțiunea 2012.

Campania ,,O oră de istorie pentru Basarabia” se va desfășura în perioada 1-5 aprilie 2013, în timpul săptămânii ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!” iar peste 300 de voluntari vor susține cursuri de informare asupra trecutului și prezentului provinciei românești Basarabia, dar și asupra realităților românilor de la Est de Prut cu scopul de a sesiza necesitatea implicării active a tinerilor în procesul de readucere a Basarabiei acasă.

Programul ,,O oră de istorie pentru Basarabia” a fost derulat cu succes anul trecut în fază-pilot în liceele din Botoșani, București și Suceava, astfel că, în acest an, va avea loc în toate județele României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ