Când se suie scroafa-n pom, cine tace nu e om! | TOP 10 țări în care Republica Moldova exportă mărfuri; România, lider detașat

0
139
  1. Când se suie scroafa-n pom, cine tace nu e om!

Aveți pe mâini blestemul atâtor destine ratate și veți fi blestemați pe veci dacă nu rupeți acest lanț de complicitate!
Desigur, și frații de peste Prut sunt complici. Aceia dintre ei care tac și o țin ca proștii întruna cu integrarea europeană a Republicii Moldova sunt oameni fără conștiință de neam și vor ajunge niște biete slugi la cheremul marilor puteri (adică a celora care știu că a fi mare ține de aspirații, nu de plocoane).

Hai să ne facem Țara MARE: 2018 – Viitorul sună bine…

http://www.timpul.md/articol/cand-se-suie-scroafa-n-pom-cine-tace-nu-e-om-93628.html

 

  1. TOP 10 țări în care Republica Moldova exportă mărfuri; România, lider detașat

România rămâne primul partener economic al Republicii Moldova în ceea ce privește exportul. Astfel, în ianuarie-aprilie 2016, Republica Moldova a exportat în România mărfuri în valoare de peste 138,8 de milioane de dolari americani, cu 1,2% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.

http://independent.md/top-10-tari-care-republica-moldova-exporta-marfuri-romania-lider-detasat-2/#.V1cndOS51a4

 

  1. Şalaru vrea un acord cu România şi Ucraina pentru apărarea spaţiului aerian al Rep. Moldova

Republica Moldova ar putea semna un acord privind colaborarea cu România și Ucraina în domeniul apărării spațiului aerian comun, susţine ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru. 

Există însă o mică problemă: pentru a fi pus în aplicare un asemenea proiect este nevoie de o decizie politică.

http://infoprut.ro/44294-salaru-vrea-un-acord-cu-romania-si-ucraina-pentru-apararea-spatiului-aerian-al-rep-moldova.html

 

  1. „Vinul Moldovei” a adus acasă 70 de medalii de aur și argint de la București

Vinul Moldovei a fost distins cu 70 de medalii – 27 de aur și 43 de argint, la cel mai important Concurs Internațional de Vinuri București din România IWCB, unde participă deja a treia oară consecutiv sub brandul național vinicol „Vinul Moldovei”.

http://libertv.md/actualitati/%E2%80%9Evinul-moldovei%E2%80%9D-a-adus-acas%C4%83-70-de-medalii-de-aur-%C8%99i-argint-de-la-bucure%C8%99ti

 

  1. Recompensaţi onorific pentru actul temerar de a face presă românească în teritoriile ocupate Basarabia şi Bucovina

Asociatia Civic Media & Basarabia-Bucovina.Info au decernat, joi seara, la Clubul Taranului Roman, jurnalistilor Simona Lazăr si Valentin Tigau, PREMIUL MILE CARPENISAN “pentru activitatea prodigioasa in slujba Adevarului si a Valorilor Romanesti”. Ceremonia a avut loc la manifestarea organizata In Memoriam bucovineanul Drept intre Popoare Traian Popovici de inimosul avocat Mihai Nicolae de la Fundatia Fratii Golescu. Distinctia a fost inmanata de analistul politic, Corneliu Vlad.

http://roncea.ro/2016/06/07/recompensati-onorific-pentru-actul-temerar-de-a-face-presa-romaneasca-in-teritoriile-ocupate-basarabia-si-bucovina-video-cu-simona-lazar-valentin-tigau-si-corneliu-vlad-la-premiul-mile-carpenisan-2/

 

  1. Cel mai cunoscut polițist din România merge la Chișinău: „Sper să capăt şi eu puțin accent fain”

Brașoveanul Godină, care a lansat recent cartea pentru copii „În misiune cu Marian”, anunță pe contul său de Facebook că va participa, la invitația Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, în perioada 8-11 iunie, la un seminar din cadrul proiectului „Etică şi integritate organizațională în cadrul MAI” organizat de Serviciul Protecție Internă şi Anticorupție.

http://infoprut.ro/44296-cel-mai-cunoscut-politist-din-romania-merge-la-chisinau-sper-sa-capat-si-eu-putin-accent-fain.html

 

  1. Un nou gazoduct va lega Marea Neagră de centrul Europei. Proiectul vizează și Republica Moldova

Un acord de finanţare pentru un nou gazoduct care va lega zona Mării Negre de centrul Europei va fi semnat de Transgaz la Bruxelles. Pentru realizarea acestui proiect Comisia European va oferi 180 de milioane de euro din cele 400, la cât este estimată valoarea proiectului, informează Democracy.MD.

Noul traseu va fi realizat de companiile de transport de gaze din Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

http://www.democracy.md/?view=articles&id=11408

 

 

  1. Impinsi de la spate

Noi informatii privind unele decizii majore de geo-politica luate recent de catre aliatii occidentali provoaca deja frisoane in sistemul romanesc de siguranta nationala. Pentru ca serviciile secrete romanesti sunt pur si simplu presate sa devina mult mai active pe teritoriul Republicii Moldova, autoritatilor de la Bucuresti reprosandu-li-se ca nu fac destul taraboi pentru a pregati astfel „Operatiunea 2018”.

http://www.nasul.tv/dezvaluiri-catalin-tache-sua-ne-baga-n-belea-cu-rusia/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ