Caravana Unirii ajunge, sâmbătă, la Botoșani

0
127
  1. Satele unite ale României – proiect inedit pentru românii de pretutindeni

„Satele unite ale României” începe în Republica Moldova. Un proiect de suflet pentru românii de pretutindeni, implementat cu ocazia Anului Centenar. Acesta a fost organizat de către Consiliul Județean Maramureș și prezentat la ședința Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova.

https://10tv.md/2018/05/11/video-satele-unite-ale-romaniei-proiect-inedit-pentru-romanii-de-pretutindeni/

 

  1. Marea Unire, marcată printr-o Flacără Centenară

O ceremonie simbolică de marcare a împlinirii unui veac de la evenimentele care au strâns pentru prima dată toţi românii în aceeaşi ţară unire s-a desfăşurat ieri la Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza“ din Ruginoasa.

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/marea-unire-marcata-printr-o-flacara-centenara–189534.html

 

  1. Ministrul Turismului anunţă o rută comună România – Republica Moldova pentru dezvoltarea conceptului de „wine tourism”

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă comună cu directorul general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, demararea unui proiect al celor două ţări privind stabilirea unor rute turistice comune, iar „Drumul Vinului” şi „Ruta Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt” Sunt primele proiecte de turism care vor include obiective din ambele ţări, prezentate într-un produs turistic unic.
http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-turismului-anunta-ruta-comuna-romania-republica-moldova-dezvoltarea-conceptului-wine-tourism-1_5af5b97bdf52022f75db0686/index.html

 

  1. Proiect educațional comun R. Moldova – România. Beneficiari sunt tinerii din municipiul Chișinău

La inițiativa primarului general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, Primăria municipiului Chișinău a aplicat pentru un proiect în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova în domeniul educației.

https://deschide.md/ro/stiri/social/30706/Proiect-educa%C8%9Bional-comun-R-Moldova—Rom%C3%A2nia-Beneficiari-sunt-tinerii-din-municipiul-Chi%C8%99in%C4%83u.htm

 

  1. Băsescu îl cheamă pe Dodon la Curtea Supremă de Justiție

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunță că va ataca decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău, care i-a dat dreptate președintelui Igor Dodon în decizia sa de a-i retrage primului cetățenia R. Moldova, la Curtea Supremă de Justiție.

http://www.ziarulnational.md/basescu-il-cheama-pe-dodon-la-curtea-suprema-de-justitie/

 

  1. Primăria Sectorului 1 din București, 12 tone cu ajutoare pentru oamenii sărmani din raionul Orhei

Primăria Sectorului 1 vine în ajutorul cetățenilor Republicii Moldova care trăiesc la limita sărăciei. La inițiativa primarului Dan Tudorache, un convoi umanitar cu 12 tone de ajutoare a plecat în această dimineață spre raionul Orhei, ajutoarele urmând a fi distribuite în comunitățile aflate în nevoie, la aziluri de bătrâni, centre de plasament și bătrânilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreține singuri.

http://infoprut.ro/49978-primaria-sectorului-1-din-bucuresti-12-tone-cu-ajutoare-pentru-oamenii-sarmani-din-raionul-orhei.html

 

  1. Socialiștii scad în sondaje, iar partidele unioniste cresc. Se schimbă preferințele pentru alegerile parlamentare / SONDAJ

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, Partidul Socialiştilor din R. Moldova ar lua 28% din voturi în Chișinău, potrivit Centrului de Cercetări Sociologice din Moldova care a elaborat un sondaj cu tema „Evoluția stării generale și intenția de vot din municipiul Chișinău”.

https://www.timpul.md/articol/socialitii-scad-in-sondaje-iar-partidele-unioniste-cresc–se-schimba-preferinele-pentru-alegerile-parlamentare—sondaj-130309.html

 

  1. Cursa de avion Constanţa-Chişinău, lansată pentru perioada de vară

Începând din 1 iulie, Tarom va inaugura cursa Constanţa – Chişinău, cu minimum trei frecvenţe săptămânale pe perioada verii, au anunţat, joi, reprezentanţii Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

http://tvrmoldova.md/economic/cursa-de-avion-constanta-chisinau-lansata-pentru-perioada-de-vara/

 

  1. Alexei Mateevici, comemorat la Kiev

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în cooperare cu Consiliul municipal al oraşului Boryspil și Consulatul Onorific al Republicii Moldova în regiunea Kiev, a inaugurat în incinta Bibliotecii Centrale a orașului Boryspil cea de-a doua Expoziție cu genericul «Renaştere. Відродження», dedicată aniversării a 130 de ani de la nașterea autorului Imnului de Stat al Republicii Moldova „Limba noastră” – scriitorului, Alexei Mateevici.

https://deschide.md/ro/stiri/cultura/30730/Alexei-Mateevici-comemorat-la-Kiev.htm

 

  1. Caravana Unirii ajunge, sâmbătă, la Botoșani

Trei autobuze personalizate în culorile drapelului național vor da startul sâmbătă, la Iași, Caravanei Unirii. Voluntarii unioniști de pe ambele maluri de Prut își dau întâlnire la ora 10:00, în fața Palatului Culturii, spre a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru unirea cu Republica Moldova.

http://botosaninews.ro/352494/social/caravana-unirii-ajunge-sambata-la-botosani/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ