Caravana Unirii a ajuns în raionul Orhei! Vezi câte localități au fost vizitate de unioniști

0
159
  1. Caravana Unirii a ajuns în raionul Orhei! Vezi câte localități au fost vizitate de unioniști

Peste 200 de localități au fost vizitate de voluntarii Caravanei Unirii de la începutul lunii până în prezent. Tinerii au mers din casă în casă, de la om la om și au informat oamenii cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Caravana Unirii continuă în raioanele Orhei, Călărași, Strășeni, Anenii Noi și Criuleni.

https://libertv.md/actualitati/caravana-unirii-a-ajuns-in-raionul-orhei-vezi-cate-localitati-au-fost-vizitate-de-unionisti

 

  1. Bătălia fantomelor albe: „S-au apărat ca niște nebuni!”

Acum 100 de ani, în vara anului 1917, a început marea ofensivă de la Mărăşti şi Mărăşeşti, din Primul Război Mondial. Înfrântă în 1916, România şi-a văzut teritoriul redus numai la Moldova. Dar în refugiul de la Iaşi, conducătorii români au luat decizii cruciale. Miza era recuperarea teritoriului ţării şi Unirea cu Transilvania. Pe 22 iulie a început focul de artilerie, pe 24 iulie – asaltul propriu-zis.

http://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/coroana-de-otel/centenar-batalia-fantomelor-albe-s-au-aparat-ca-niste-nebuni-766220

 

  1. Scurtmetraje din România și Republica Moldova, proiectate la Piatra-Neamț

36 de scurtmetraje din România și Republica Moldova vor fi proiectate în perioada 27-30 iulie la Piatra-Neamț, în cadrul festivalului „Filmul de Piatră”. Proiecțiile vor avea loc și în două spații inedite: în incinda ștrandului și pe malul lacului Bâtca Doamnei.

http://infoprut.ro/47805-scurtmetraje-din-romania-si-republica-moldova-proiectate-la-piatra-neamt.html

 

  1. Ceartă între unioniști și socialiști! Vezi din ce cauză!

Unioniștii de la ODIP – ONOARE, DEMNITATE ȘI PATRIE au anunțat primii că vor organiza la sfârșitul lunii august o amplă campanie de promovare a tricolorului, cu ocazia Zilei Independenței și a Limbii Române. În pofida faptului că legea este de partea celor de la ODIP pentru a-și desfășura manifestația, socialiștii au venit cu pretenția de a organiza ei, în aceeași perioadă, un concert dedicat „biruinței împotriva fascismului”. Vlad Bilețchi, președintele ODIP, a declarat că nu cedează Piața Marii Adunări Naționale celor care trădează neamul și limba. Cu toate acestea, contrar legii, președintele Igor Dodon a intervenit în dispută, spunând că evenimentul va fi organizat sub patronajul său. Astfel, potrivit legii, autoritatea publică centrală are prioritate atunci când se organizează un eveniment.

https://libertv.md/actualitati/cearta-intre-unionisti-si-socialisti-vezi-din-ce-cauza-1

 

  1. A început exercițiul SUA-Rep. Moldova „Dragoon Pioneer 2017”

Exerciţiul SUA-Republica Moldova, „Dragoon Pioneer 2017”, a demarat luni la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

http://infoprut.ro/47800-inceput-exercitiul-sua-rep-moldova-dragoon-pioneer-2017.html

 

  1. Dan Dungaciu: Ruletă rusească la Chişinău cu americanii şi cu europenii

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău, scrie Dan Dungaciu pe http://larics.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/25327-dan-dungaciu-rulet-ruseasc-la-chiinu-cu-americanii-i-cu-europenii.html

 

  1. Vitalie Vovc: Statul Republica Moldova nu are viitor

Reprezentantul din diasporă crede că altă soluție decât unirea cu România nu poate fi.

”Cred că Republica Moldova va dispărea ca entitate politică. Pământul va exista, dar ce va fi aici e altă chestiune. Noi nu putem să ne unim cu altcineva decât cu România, iar matematic noi independenți nu putem să existăm. Economic nu este posibil, nu suntem viabili. Nu avem generații care să asigure prosperitate acestei țări. O treime din populația activă este în afara țării. Sistemele economice de astăzi sunt bazate pe demografie, dar noi avem o structură demografică așa încât statul nostru nu se poate descurca de unul singur”, a menționat invitatul.

http://unimedia.info/stiri/video-vitalie-vovc-statul-republica–moldova-nu-are-viitor-136880.html

 

  1. Au cântat și au încântat! Bach a pășit cu dreptul în Casa de Cultură

La evenimente a răsunat muzică de Bach, Beethoven, Șostakovich, Enescu, Dvorák și Mozart. Muzicienii proiectului sunt originari din Republica Moldova, dar au absolvit sau își fac studiile peste hotare – Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ian Psegodschi – violă (Belgia), Radu Croitoru – violoncel (România), Constantin Borodin – violoncel (România), Marcel Lazăr – pian (România). De asemenea, actrița Lia Sinchevici, originară din Rezina, care activează de 8 ani în București (România), a susținut un recital din Luceafărul de M.Eminescu, acompaniată de muzica noastră.

http://unimedia.info/stiri/foto-au-cantat-si-au-incantat-bach-a-pasit-cu-dreptul-in-casa-de-cultura-136892.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ