Caravana Unirii a început cu Ialoveni: Iată localitățile care urmează a fi vizitate de tinerii unioniști

0
140
  1. Caravana Unirii a început cu Ialoveni: Iată localitățile care urmează a fi vizitate de tinerii unioniști

Peste 25 de localități din raionul Ialoveni au fost vizitate în primele 3 zile din Caravana Unirii de tinerii AO „Onoare, Demnitate și Patrie”. De mâine, Caravana Unirii va porni spre raionul Hâncești, acolo unde voluntarii urmează să viziteze alte 40 de sate. Tinerii au informat oamenii cu privire la avantajele Unirii Republicii Moldova cu România, au împărțit pliante informative și au îndemnat oamenii să semneze pentru Unirea cu România.

http://independent.md/caravana-unirii/

 

  1. Fraţii rămân fraţi! Acord de înfrăţire între comuna Gornet şi localitatea Gangura din raionul Ialoveni

Festivalul Zmeurei, defăşurat în acest weekend la Gornet, a avut şi un moment emoţionant. Primarul Nicolae Negoiţescu a semnat acordul de înfrăţire cu fraţii de pe celălalt mal al Prutului.

Localitatea prahoveană s-a înfrăţit cu Gangura din Raionul Ialoveni. Din partea basarabenilor acordul a fost semnat de Marcel Bobeică, primarul de la Gangura.

Nu ne mai înfrăţim, ne unim direct”, a declarat Ludmila Sfîrloagă.

http://stiriactuale.ro/basarabia/18484-fratii-raman-frati-acord-de-infratire-intre-comuna-gornet-si-localitatea-gangura-din-raionul-ialoveni.html

 

  1. Înfrățirea face puterea! Ce proiecte comune au în plan un primar din România și un primar din Rep. Moldova

Reprezentanții localităților înfrățite Tecuci și Cahul, primarul Cătălin Constantin Hurdubae, respectiv Nicolae Dandiș, au fost primiți sâmbătă la sediul Consulatului României din Cahul de Anca Corfu, consulul României la Cahul, și de viceconsulul Cosmin Ungureanu, care i-au asigurat de susținere în inițiativele referitoare la întărirea legăturilor dintre cele două orașe.

http://infoprut.ro/47622-ministerul-afacerilor-externe-al-romaniei-sustine-infratirile-localitatilor-de-pe-ambele-maluri-de-prut.html

 

  1. Campania unioniștilor „O casă pentru o luptătoare!” continuă

„O casă pentru o luptătoare!” este genericul sub care unioniștii au demarat în luna mai o campanie de strângere de fonduri pentru un caz social din Republica Moldova. În urma apelurilor publice, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, alături de celelalte asociații unioniste, au reușit să achiziționeze o locuință în valoare de 3800 de euro pentru o mamă singură cu cinci copii. Casa este veche și necesită reparații capitale, care costă mai mult decât locuința în sine. Potrivit expertizei unor specialiști, soluția pentru Rodica Carpenco și cei cinci copii ai săi este construirea unei noi case, cu fundație solidă. Astfel, organizațiile unioniste solicită din nou sprijinul oamenilor de bună credință care doresc să se implice în cazul familiei Carpenco.

http://infoprut.ro/47612-campania-unionistilor-o-casa-pentru-o-luptatoare-continua.html

 

  1. La Culiceni, raionul Herța, a fost sfințit un monument în memoria celor deportați

Ieri, 2 iulie, în localitatea Culiceni, raionul Herța, a avut loc inaugurarea unui monument în memoria victimelor deportărilor staliniste.

Reamintim că în noaptea de 6 spre 7 iulie 1949, a avut loc al doilea val al deportărilor din Basarabia şi Nordul Bucovinei. Încă o acțiune similară avea să urmeze în 31 martie 1951. Cifrele deportării arată că printre cei deportați se aflau 10.000 bărbați, 14.000 de femei și 12 mii de copii.

http://lyberti.com/culicenideportare/

 

  1. Premierii celor două state românești urmează să să întâlnească în viitorul apropiat

Prim-ministrul Pavel Filip a avut vineri, 30 iunie, o discuţie la telefon cu noul premier al României, Mihai Tudose, transmite Romanian Global News.

Pavel Filip l-a felicitat pe Mihai Tudose cu prilejul învestirii în funcție, urându-i succes, cei premieri români convenind să se întâlnească „în viitorul apropiat”.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/25153-2017-07-03-08-46-03.html

 

  1. James Pettit: Ar fi bine ca Guvernul să facă reformele necesare, deoarece punerea lor în aplicare va ajuta mult mai mult decât schimbarea sistemului electoral”

Jurnal.md în citează pe Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit care se arată nemulţumit de mersul reformelor în Republica Moldova. „Este evident că Guvernul are alte îngrijorări. Ar fi bine ca Guvernul să facă reformele necesare, deoarece implementarea reformelor va ajuta mult mai bine decât schimbarea sistemului electoral”, a declarat diplomatul, potrivit Jurnal.md. James Pettit a afirmat că Partidul Democrat a propus schimbarea sistemului electoral pentru a se putea menţine la puter. „Este foarte evident că schimbarea sistemului electoral este dorinţa Partidului Democrat pentru a-şi întări puterea şi influenţa politică”. Ambasadorul american a mai vorbit despre importanţa respectării recomandărilor formulate de Comisia de la Veneţia.

https://www.europalibera.org/a/revista-presei-moldovene/28591976.html

 

  1. Cum s-a purtat Şevciuk, acum refugiat la Chişinău, cu directorii şcolilor româneşti din stânga Nistrului // Declaraţiile managerilor şcolilor româneşti din stânga Nistrului

Managerii şcolilor româneşti din stânga Nistrului au fost invitaţi săptămâna trecută la Chişinău de către Asociația „Promo-LEX” pentru a anunţa opinia publică şi guvernul despre problemele cu care confruntă profesorii şi elevii acestor instituţii de învăţământ. Mai mult, aceştia au evocat comportamentul pe care l-a avut fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, acum refugiat la Chişinău, faţă de elevii din aceste şcoli.     

http://www.jc.md/cum-s-a-purtat-sevciuk-acum-refugiat-la-chisinau-cu-directorii-scolilor-romanesti-din-stanga-nistrului-declaratiile-managerilor-scolilor-romanesti-din-stanga-nistrului/

 

  1. Victimele deportărilor din Basarabia, comemorate la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

Victimele deportărilor din Basarabia vor fi comemorate la Chișinău pe 5 iulie sub genericul „Memoriile deportărilor, ediția a III-a”, eveniment organizat de Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

http://infoprut.ro/47616-victimele-deportarilor-din-basarabia-comemorate-la-filarmonica-nationala-serghei-lunchevici.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ