Caravana Unirii: Mii de oameni din R. Moldova au fost informați despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România

0
96
  1. Caravana Unirii: Mii de oameni din R. Moldova au fost informați despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România

Peste 70 de localități din raioanele Ialoveni și Hâncești au fost vizitate de voluntarii ODIP în prima săptămână din Caravana Unirii. Mii de oameni au fost informați despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România, iar Caravana Unirii a ajuns la Cimișlia. Următoarele destinații ale voluntarilor sunt raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă, transmite Romanian Global News.

În orașul Cimișlia, tinerii au fost întâmpinați de primarul Gheorghe Răileanu, care le-a urat succese voluntarilor Caravanei. „Voi sunteți viitorul, doar tinerii ne vor aduce acasă, în Patria – Mamă. Cimișlia este unul din cele mai unioniste raioane și mereu veți fi primiți cu brațele deschise”, a declarat tinerilor primarul Gheorghe Răileanu.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/asociatii–ambasade/25226-2017-07-11-09-46-41.html

 

  1. Profesori de istorie din R. Moldova predau la o școală de vară din România

Aproximativ 50 de profesori români de istorie din țările învecinate României – Ucraina, Republica Moldova, Serbia și Ungaria, participă până vineri la a 13-a ediție a școlii de vară organizată la Satu Mare de către Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române – Filiala Cluj scrie agerpres.ro.

http://agora.md/stiri/34562/profesori-de-istorie-din-r–moldova-predau-la-o-scoala-de-vara-din-romania

 

  1. Granturi de până la 40 de mii de euro pentru a deschide afaceri, oferite basarabenilor cu cetățenie română!

Cetățenii români (inclusiv basarabenii care și-au redobândit cetățenia română) care au domiciliul în străinătate de minimum 12 luni și doresc să-și înființeze o afacere în România, pot accesa granturi de până la 40 de mii de euro pentru a o dezvolta. Această oportunitate este oferită de AM POCU.

https://studentus.md/social/granturi-de-pana-la-40-de-mii-de-euro-pentru-deschide-afaceri-oferite-basarabenilor-cu-cetatenie-romana/

 

  1. MAE: Ministrul Meleșcanu a susținut la Mauerbach aprofundarea rolului OSCE ca fundament al securității europene

Demnitarul român a subliniat că, pentru România, soluționarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate majoră, reafirmând sprijinul pentru negocierile în formatul ‘5+2’, ca unic cadru ce garantează transparența și legitimitatea unei soluții durabile bazate pe respectarea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, conform principiilor agreate la nivel internațional, inclusiv în cadrul OSCE, relatează sursa citată.

https://www.agerpres.ro/politica/2017/07/11/mae-ministrul-melescanu-a-sustinut-la-mauerbach-aprofundarea-rolului-osce-ca-fundament-al-securitatii-europene-22-21-03

 

  1. Igor Dodon, schimbare de optică: Ce spune despre UE

Deși se pronunță pro rus și dorește o colaborare cu Federația Rusă, în urma unei întrevederi cu Comisarul UE pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, președintele Moldovei, Igor Dodon spune că dialogul cu partenerii UE trebuie continuat și intensificat.

http://www.stiripesurse.ro/igor-dodon-schimbare-de-optica-ce-spune-despre-ue_1207154.html

 

  1. Studenţi străini atraşi la Iaşi prin scutiri de taxe şi cazare gratuită în timpul admiterii la facultate

„Este o politică a universităţii de a încuraja studenţii din Republica Moldova de a urma studii la Politehnica ieşeană. Este în spiritul relaţiilor fireşti, normal, între două state care au aceeaşi cultură, limbă şi istorie. Trebuie ca aceste elemente declarative să fie însoţite şi de nişte paşi fizici, reali. Iată că unii dintre aceşti paşi îi face şi universitatea prin oferirea acestor facilităţi tinerilor din Basarabia care vor să vină la noi”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii la TUIASI.

http://adevarul.ro/locale/iasi/studenti-straini-atrasi-iasi-scutiri-taxe-cazare-gratuita-timpul-admiterii-facultate-1_5963d0785ab6550cb8f9dea4/index.html

 

  1. Lansare de carte: Mihai Nicolae, „De viță românească”, o expediție fascinantă în lumea vinului

Mihai Nicolae, președintele Institutului „Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate, nu este doar un avocat excelent și un fin cunoscător al istoriei românilor, ci și un împătimit al filosofiei vinului.

http://infoprut.ro/47686-lansare-de-carte-mihai-nicolae-de-vita-romaneasca-o-expeditie-fascinanta-lumea-vinului.html

 

  1. Republica Moldova ar putea rămâne fără tarife de roaming în UE

Uniunea Europeană intenționează să elimine tarifele roaming pentru cele șase țări membre ale Parteneriatului Estic, a declarat șeful Serviciului European de Acțiune Externă Boris Yaroshevich, responsabil pentru direcția Parteneriatului Estic, cooperarea regională și OSCE, transmite portalul de știri din Georgia – Agenda.ge.

Parteneriatul Estic este un acord de asociere pe care Uniunea Europeană l-a încheiat cu Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus. 

https://www.timpul.md/articol/republica-moldova-ar-putea-ramane-fara-tarife-de-roaming-in-ue-112397.html

 

  1. Pirkka Tapiola: Problema cea mare este că în Republica Moldova discursul politic devine din ce în ce mai polarizat

Şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, declară la final de mandat că a constatat că în Republica Moldova s-a intensificat polarizarea. Mai exact acesta spune că a observat că, discursul politic devine din ce în ce mai polarizat, iar aceasta este problema cea mai mare cu care se confruntă ţara noastră.

http://independent.md/pirkka-tapiola-problema-cea-mare-este-ca-republica-moldova-discursul-politic-devine-din-ce-ce-mai-polarizat/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ