Caravana Unirii a pornit din Iași. Ce trasee vor urma voluntarii pentru 1 milion de semnături

0
113
  1. Caravana Unirii a pornit din Iași. Ce trasee vor urma voluntarii pentru 1 milion de semnături

Vor o Constituție care să facă referire și la unirea cu Republica Moldova, iar pentru asta au pornit în Caravana Unirii.

Timp de două zile, pe 12 şi 13 mai, voluntari de pe ambele maluri ale Prutului au pornit din Iaşi cu trei autobuze personalizate în culorile tricolorului și cu hărți ale României interbelice. La inaugurarea celor trei autobuze a participat și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. Traseul urmat de aceştia a fost Iaşi, Botoșani, Putna, Gura Humorului și Suceava. Ţinta Caravanei? Colectarea a 1 milion de semnături.

https://10tv.md/2018/05/13/caravana-unirii-a-pornit-din-iasi-ce-trasee-vor-urma-voluntarii-pentru-1-milion-de-semnaturi/

 

  1. Noi proiecte comune între România şi R.Moldova: De la turismul vinicol la Ştefan cel Mare

Ministerul Turismului din România, în colaborare cu Agenţia Turismului din Republica Moldova, vor dezvolta două rute turistice comune: “Drumul Vinului” şi „Ruta Voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt în România şi Republica Moldova”, pentru atragerea turiştilor străini.

https://10tv.md/2018/05/13/noi-proiecte-comune-intre-romania-si-r-moldova-de-la-turismul-vinicol-la-stefan-cel-mare/

 

  1. Codreanu, susţinut la primăria Chişinăului şi de foştii deţinuţi politici şi deportaţi

Şi membrii Asociaţiilor foştilor Deţinuţi Politici şi Deportaţi susţin candidatura lui Constantin Codreanu, din partea Partidului Unităţii Naţionale, la funcţia de primar al Chişinăului.

http://infoprut.ro/49986-codreanu-sustinut-la-primaria-chisinaului-si-de-fostii-detinuti-politici-si-deportati.html

 

  1. Anul Centenarului Marii Uniri. 100 de români de succes vor fi premiaţi de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

100 de români de succes vor fi premiaţi în anul Centenarului Marii Uniri de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni într-un proiect care îşi propune să scoată în evidenţă primele zece personalităţi româneşti din 10 ţări ale lumii în care se află comunităţi importante de conaţionali ai noştri.

https://www.timpul.md/articol/anul-centenarului-marii-uniri–100-de-romani-de-succes-vor-fi-premiati-de-catre-ministerul-pentru-romanii-de-pretutindeni-130398.html

 

  1. Primari de pe ambele maluri ale Prutului au schiţat noi proiecte de colaborare

Peste 100 de primari de pe ambele maluri ale Prutului s-au întâlnit la Chişinău, la cea de-a treia reuniune a Congresului Autorităţilor Locale din România şi Republica Moldova. În cadrul evenimentului, primarii au împărtăşit din experienţa cooperării reciproce de până acum, în urma înfrăţirilor şi aspectele unor viitoare proiecte comune.

http://tvrmoldova.md/actualitate/primari-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului-au-schitat-noi-proiecte-de-colaborare/

 

  1. În anul Centenar, comuna Baru a adoptat hotărârea Unirii Basarabiei cu țara

Comunitatea locală din comuna Baru (județul Huneodara) s-a reunit sâmbătă, 12 mai 2018 la Casa de cultură din localitate pentru a prezenta, în cadru festiv, decizia Consiliului local Baru, prin care a fost adoptată Declaratia de Unire a României cu Republica Moldova. http://ziarulexclusiv.ro/2018/05/13/in-anul-centenar-comuna-baru-a-adoptat-hotararea-unirii-barasabiei-cu-tara/

 

  1. Caravana Unirii a plecat spre Alba Iulia

Trei autobuze personalizate în culorile drapelului național vor da startul sâmbătă la Iași Caravanei Unirii. Voluntarii unioniști de pe ambele maluri de Prut își dau întâlnire la ora 10:00, în fața Palatului Culturii, spre a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru unirea cu Republica Moldova.

Caravana va ajunge sâmbătă la Botoșani (ora 16:00), duminică la Putna (ora 09:00), Gura Humorului (15:00) și Suceava (19:00), unde toți dornici să se implice în campania de colectare a semnăturilor „1 milion pentru Unire” sunt așteptați de participanții la turneu în centrul localităților.

http://albastiri.ro/caravana-unirii-a-plecat-spre-alba-iulia/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ