CARAVANA UNIRII

0
208
Unire
  1. 650 de copii din Moldova se vor odihni în această vară în tabere din România

Circa 650 de copii din Republica Moldova, care au avut rezultate remarcabile la învăţătură, sport, muzică sau arte plastice, printre ei şi 150 de premianţi la olimpiade naţionale şi internaţionale, se vor odihni gratuit în această vară în două tabere din România. Anunţul l-a făcut miercuri, 21 iunie, ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de viceministrul educaţiei Lilia Pogolşa.

http://adevarul.ro/moldova/social/650-copii-moldova-vor-odihni-vara-tabere-romania-1_594a82e35ab6550cb85cd154/index.html

 

  1. CARAVANA UNIRII

Timp de 6 săptămâni vom vizita 11 raioane ale Republicii Moldova și vom informa cetățenii cu privire la beneficiile Unirii cu România. Vom merge din casă în casă, de la om la om și vom discuta cu fiecare locuitor. Noi îți asigurăm tot ce ai nevoie: cazare, masă și transport. Tot ce trebuie să faci e să fii asigurat cu bună dispoziție și dorință de a te implica în cea mai mare caravană a Unirii!

https://odip.md/traieste-cea-mai-tare-experienta-a-verii-vino-cu-noi-in-caravana-unirii/

 

  1. Johannes Hahn: „Republica Moldova a făcut progrese mari în realizarea reformelor şi trebuie să continue în acelaşi ritm”

Republica Moldova a făcut progrese mari în realizarea reformelor şi trebuie să continue în acelaşi ritm. Asta ne spune de la Bruxelles, comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn.

Oficialul s-a întâlnit cu premierul Pavel Filip şi au susţinut împreună o conferinţă de presă.

http://www.publika.md/johannes-hahn-republica-moldova-a-facut-progrese-mari-in-realizarea-reformelor-si-trebuie-sa-continue-in-acelasi-ritm_2972369.html

 

  1. Parteneriatele dintre Republica Moldova şi diasporă vor fi consolidate

Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, şi șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova, Antonio Polosa, au semnat astăzi Acordul pentru implementarea proiectului „Consolidarea capacităților de dezvoltare a Moldovei prin crearea parteneriatelor dintre diasporă și țara de origine”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

http://www.moldpres.md/news/2017/06/21/17004751

 

  1. Igor Dodon: Republica Moldova și regiunea transnistreană va deveni un stat unificat în anul 2019-2020

Președintele Igor Dodon susține că regiunea transnistreană va face parte din componența Republicii Moldova în anul 2019-2020 și pentru aceasta ar trebui înlocuită majoritatea parlamentară proeuropeană și prounionistă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul AccentTV.

http://unimedia.info/stiri/video-igor-dodon-republica-moldova-si-regiunea-transnistreana-va-deveni-un-stat-unificat-in-anul-2019-2020-135083.html

 

  1. Avertisment UE către Republica Moldova: Acordarea celor 100 de milioane de euro depinde de aplicarea reformei sistemului electoral

Republica Moldova trebuie să respecte în totalitate avizul Comisiei de la Veneția asupra proiectului de modificare a sistemului electoral, iar de acest lucru depinde și acordarea asistenței financiare de 100 de milioane de euro, a declarat miercuri comisarul european pentru politică de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, informează Radio Chișinău citat de Agerpres.

http://romanialibera.ro/actualitate/international/avertisment-ue-catre-republica-moldova–acordarea-celor-100-de-milioane-de-euro-depinde-de-aplicarea-reformei-sistemului-electoral-455745

 

  1. Cursa statuilor în Republica Moldova: de la Mircea cel Bătrân la președinții de colhoz

Un artist plastic din Republica Moldova cere aproape un milion de euro de la Guvernul României pentru a edifica monumentul voievodului Mircea cel Bătrân la Chișinău. Este vorba de o compoziție ecvestră, adică o reprezentare a domnitorului călare. De altfel, zeci de mii de lei sunt cheltuiți în fiecare an pentru instalarea busturilor diferitor personalități în diferite colțuri ale țării. De la foști președinți de colhoz la regi, academicieni și prim-miniștrii altor state, cu toții s-au ales cu un monument, un bust sau măcar o placă comemorativă.

http://moldnova.eu/ro/cursa-statuilor-de-la-mircea-cel-batran-la-presedintii-de-colhoz-17768.html/

 

  1. Cu ce se ocupă Dodon la Moscova? Rușii vând Germaniei gaz mai ieftin decât R. Moldova

„În luna septembrie 2016, preţul gazului rusesc la graniţa cu Germania a coborât la cel mai scăzut nivel din septembrie 2004 – 142.6 dolari pentru o mie de metri cubi”, constată experţii ruşi.

Moldova poate doar visa la astfel de preţuri, chiar dacă e parte din CSI, iar Gazprom este acţionar majoritar la întreprinderea Moldovagaz. Ultima nici nu mai face publice de aproape doi ani preţurile de achiziţie a gazelor, scrie Mold-Street.

http://www.timpul.md/articol/cu-ce-se-ocupa-dodon-la-moscova-ruii-vand-germaniei-gaz-mai-ieftin-decat-r–moldova-111312.html

 

  1. Raport: În Rep. Moldova sunt încălcate în mod regulat drepturile muncitorilor

Confederația Internațională a Sindicatelor poziționează Republica Moldova în rândul statelor cu cele mai multe încălcări ale drepturilor muncitorilor.

http://infoprut.ro/47521-raport-rep-moldova-sunt-incalcate-mod-regulat-drepturile-muncitorilor.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ