CCA a avertizat public postul national de televiziune pentru partialitate si lipsa de pluralism in programele de stiri

0
45

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a avertizat public, miercuri, 23 mai, postul national de TV – „Moldova 1” pentru lipsa de pluralism si impartialitate in programele de stiri.

CCA a adoptat aceasta decizie cu votul a sase membri dupa ce membrii au vizionat mai multe buletine recente difuzate de M1.

Majoritatea membrilor a adus critici stirilor de la „Moldova 1”, mentionand in special ca sunt laudative, nu respecta principiul impartialitatii, a diversitatii de opinie etc.

Pe de alta parte, Valentin Todercan, presedintele Companiei, a respins acuzatiile aduse, calificand constatarile unor membri drept „ingerinte in politica editoriala a Companiei”. „Pur si simplu, unii doresc mai multa critica a guvernarii”, a spus el.

Tot miercuri, CCA a avertizat si postul de televiziune NIT pentru incalcari similare celor comise de „Moldova 1”, unii dintre membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului fiind de parere ca buletinele de stiri ale acestui post sunt chiar mai proaste decat la televiziunea publica.

Autor: Info-Prim Neo
Sursa: http://www.azi.md/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ